Teknoloji Bilgisayar Donanımı Nedir, Ne İşe Yarar? Bilgisayar Donanımları Nelerdir?

Bilgisayar Donanımı Nedir, Ne İşe Yarar? Bilgisayar Donanımları Nelerdir?

21.10.2021 - 16:12 | Son Güncellenme:

Bilgisayar donanımı; programlanarak komutları işlemek ve geliştirmek için kullanılan fiziki bileşendir. Bir bilgisayarda bulunan unsurların tamamına donanım denir. İç donanım ve de dış donanım olarak iki bölümden oluşmaktadır. Bilgisayar donanımı ne demektir ve ne işe yarar detayları ile derledik.

Bilgisayar Donanımı Nedir, Ne İşe Yarar Bilgisayar Donanımları Nelerdir

Bilgisayar donanımı, fiziki olarak bilgisayarın işleyişini sağlayan sistemdir. İç donanımları; ana kart- işlemci ve RAM olarak tanımlanmaktadır. Ses kartı, sabit disk, Ethernet- modem ve ekran kartından oluşmaktadır. Dış donanımlar ise; kasa, fare, klavye, yazıcı, tarayıcı, hoparlör ve monitörden oluşmaktadır.

Haberin Devamı

 Bilgisayar Donanımı Nedir, Ne İşe Yarar?

 Bilgisayar donanımı fiziki işletim sistemidir. Bilgisayarın iç ve dış donanımları bilgisayarı oluşturmaktadır. İç donanımlar olmazsa olmaz parçalardır. Dış donanımlar ise genel veri işleyişini etkilemeyen, ya da az etkileyen parçalardır. Bilgisayar donanımı, temel donanımlar ve tamamlayıcı donanımlar olarak da ayrılmaktadır. Temel donanım, olmazsa olmaz, bilgisayarın vazgeçilmezidir. Tamamlayıcı donanım, olmasa dahi bilgisayar çalışabilmektedir. Bilgisayarda, klavye ve monitör mutlaka bulunmalıdır. 

 Bilgisayar Donanımları nelerdir?

 Bilgisayar donanımları, fiziki olarak işleyişi sağlayan parçaların tamamıdır. Bilgisayar donanımları iç-dış donanımlar olarak ayrılmaktadır. Ana kart, RAM ve işlemci, ses kartı, sabit disk, Ethernet, modem ve ekran kartı iç donanımlardır. Klavye, fare, yazıcı-tarayıcı, hoparlör ve monitörden oluşmaktadır.