Teknoloji Cmv Igg Testi Nedir, Nasıl Yapılır? Anti Cmv Igg Yüksek Çıkması Ne Anlama Gelir?

Cmv Igg Testi Nedir, Nasıl Yapılır? Anti Cmv Igg Yüksek Çıkması Ne Anlama Gelir?

16.11.2021 - 16:47 | Son Güncellenme:

Günümüz tıp teknolojisi sayesinde enfeksiyonların kısa bir sürede tespit edilmesi mümkündür. Doktorlar tarafından istenen bu testlerin isimleri de bilmeyen biri için oldukça karmaşık olabilir. CMV IgG testi de ilk bakışta anlamlandırılamayan bir ifadedir. Peki, CMV IgG testi nedir ve nasıl yapılır? Anti CMV IgG değerinin yüksek çıkması ne şekilde yorumlanır detayları ile derledik.

Cmv Igg Testi Nedir, Nasıl Yapılır Anti Cmv Igg Yüksek Çıkması Ne Anlama Gelir

Mikrop ve virüslerin hastalık taşıması sonucunda canlı vücudunda çeşitli enfeksiyonlar meydana gelir. Bu enfeksiyonların testler aracılığıyla tespit edilmesi ve tedaviye başlanması mümkündür.

Haberin Devamı

 CMV IgG Testi Nedir?

 CMV IgG, özellikle organ bağısı sonrasında ve hamilelik döneminde karşılaşılan bir enfeksiyon çeşididir. CMV IgG testi de aynı isimli enfeksiyonun tespitinde kullanılan bir yöntemdir. Söz konusu enfeksiyon insan insana bulaşma eğiliminde olduğu için erkenden tedavi edilmesi son derece önemlidir.

 CMV IgG Testi Nasıl Yapılır?

 CMV IgG testi, diğer kan tahlillerine benzer şekilde kişinin kan vermesi aracılığıyla yapılmaktadır. Test sonucuna göre referans değerlere bakılarak vücutta enfeksiyon varlığı görülmektedir.

 Anti CMV IgG Yüksek Çıkması Ne Anlama Gelir?

 Anti CMV IgG testinde aranan sınır değerler 4-5 AU/ml şeklindedir. Test sonucunun bundan fazla çıkması durumunda vücutta enfeksiyon varlığı kanıtlanmış olur.