Teknoloji Telefon Şifresi Nasıl Kırılır? Telefon Şifresini Unuttum, Ne Yapabilirim?

Telefon Şifresi Nasıl Kırılır? Telefon Şifresini Unuttum, Ne Yapabilirim?

21.05.2021 - 05:20 | Son Güncellenme:

Akıllı telefonlarınızın hayatımıza girmesi ile birlikte telefonlarda en fazla dikkat edilen noktalardan bir tanesi kuşkusuz güvenliktir. Güvenlik için telefonlarımıza koyduğumuz şifreleri zaman zaman unutabiliyoruz. Bu tip durumlarda yapmamız gereken birçok adım vardır. Öncelikle telefon şifresini unutan kişiler çeşitli platformlar aracılığı ile telefon şifresinin nasıl kırılacağını araştırmaktadırlar. Peki telefon şifresi nasıl kırılır? Telefon şifresini unuttum, ne yapabilirim? İşte telefon şifresi ile ilgili bilmeniz gereken her şey.

Telefon Şifresi Nasıl Kırılır Telefon Şifresini Unuttum, Ne Yapabilirim


Telefon şifresi kırmak için uyacağınız pek çok yöntem vardır. Telefon şifresi kırma işlemi işletim sistemlerine göre farklılık gösterebilir.

Telefon Şifresi Nasıl Kırılır?

Telefon şifresini kırma işlemi için izlemeniz gereken bir kaç adım bulunmaktadır. İlk olarak telefonunuzun ekran kilitleme tuşuna basın. Ekranımı kilitleme sekmesine tıklayın. Daha sonra burada yeni pin kodu tanımlanmak isteyecektir. Telefon şifresini desenimi unuttum seçeneğine tıklayın. Daha sonra burada sizden bir takım bilgiler isteyecektir. Kişisel bilgilerinize girerek telefonunuzun şifresini tamamen sıfırlayabilirsiniz.

Telefon şifresi kırma işlemlerinde yapılacak olan bir diğer işlem ise fabrika ayarlarına dönmektir. Fakat bu işlemi yaparken bütün verilerin silineceğini bileniz gerekiyor. İlk olarak cihazınızın kapatma tuşuna tamamen basılı tutun. Daha sonra burada ses azaltma tuşuna da birlikte basın. Ana ekran tuşu ve güç tuşuna da aynı anda basılı tuttuktan sonra bir simge gelecektir. Bu işletim sisteminin simgesidir. 10 saniye bekledikten sonra ana ekran simgesi gelecektir. Bu şekilde telefonunuzu aslında formatlamış oluyorsunuz. Bu telefon şifresini kırmak da en çok uygulanan yöntemler arasında yer alıyor.

Telefon Şifresini Unuttum, Ne Yapabilirim?

Daha önce verilerinizi yedeklemediyseniz telefon şifrenizi unuttuktan sonra bu verileri kurtarmanın herhangi bir yolu bulunmuyor. Bunun için kurtarma moduna geçmeniz gerekiyor. İlk olarak telefonunuzu bilgisayara bağlanıyor. İtunes uygulamasına giriş yaptıktan sonra güncelleme kısmına gelin. Daha sonra burada geri yükle seçeneğine tıklayacaksınız. Geri yükle seçeneği telefonunuzun fabrika ayarlarına dönmesini sağlar. Bu şekilde şifrenizi tamamen sıfırlayabilir ve telefonunuzu tekrardan kullanmaya başlayabilirsiniz.

Telefon şifresini unuttuktan sonra kurtarma işlemi IOS ve Android'de farklılık göstermektedir. Hangi işletim sistemini kullanıyorsanız adım adım bu işlemleri uygulamanız gerekiyor.