Teknoloji Telefonunuz kokuyor mu? Çok Yakında Kokacak...

Telefonunuz kokuyor mu? Çok Yakında Kokacak...

15.05.2013 - 10:31 | Son Güncellenme:

Bundan sonra canınız o an ne isterse kokusuna bir telefon uzaktasınız!

Telefonunuz kokuyor mu Çok Yakında Kokacak...

Aslında günümüzde kullandığımız birçok teknoloji geçmişte üretilmiş teknolojilerin üzerine bir şey eklenerek üretilmiştir. Giderek gelişen ve hız kazanan bu alana yeni bir boyut katmak için ise hemen hemen herkes çabalıyor. Örneğin neden hala sadece ev telefonu kullanmak ya da PTT’den iletişim kurmak yerine telefon teknolojisinin geldiği “şimdilik” son nokta olan akıllı telefonlar bu yüzden var. Evde telefon beklemeyip hayat ve konuşma kalitesini arttırmak temel amaç olsa da günümüzde kullanım amacı olarak bambaşka noktalara geldi. Bugün sizlere bahsedeceğimiz ürün ise tamda bu durumun bir kanıtı niteliğinde.

Haberin Devamı

Bir düşünseniz bilgisayarınızın karşısında herhangi bir yerdeki çiçek resimlerine bakıyorsunuz ve bakmış olduğunuz resimdeki çiçeğin kokusunu algılaya biliyorsunuz. Aslında bu konuya biraz aşınayız. Çünkü koku duyusunu kullanmayı birçok şirket denemişti ve bunu en son olarak bir cep telefonu şirketi olan “ChatPerf” isminde bir Japon şirketi denemeye karar verdi. Şirket cep telefonları için USB mantığı ile çalışan bir cihaz üretti. Şimdilik iPhone'lara 30 bir adaptör vasıtası ile bağlanan cihaz yakın gelecekte Android'li cihazlar içinde piyasaya sürülmeye hazırlanıyor.

Gelecekte birçok sektörde çığır açacak olan bu cihazı telefona bağladıktan sonra ekranda bir "puff" butonu çıkıyor ve ona basıldığı zaman cihaz bir koku yayıyor. Hala büyük bir inançla ve çaba ile geliştirilmek üzere üzerini de çalışılan bu cihaz ile oyun oynadığınızı bir düşünsenize. Oyunda silahla ateş ettiğiniz zaman barut kokusunu hissettiğinizi hesaba katın. İşte tamda bu nokta bu yeni teknolojinin önünü açacak ve belki de ileride bir ihtiyaçmış gibi görünecek bir teknoloji. Bu sebeple yazının başında da söylediğimiz gibi birçok şirketin girmek istediği bir dünya burası.

Haberin Devamı

Tabi ki cihaz ile ilgili her şey güllük gülistanlık değil. Yukarıda bahsettiğim ve eminim ki hepimizi heyecanlandıran bu teknolojinin birtakım eksiklikleri yok değil. Mesela telefonunuzda baktığınız bir şeyin kokusunu alabilmeniz için telefonunuzu burnunuza oldukça yakın tutmanız gerekiyor ki bu duruş sıklıkla yapılabilecek ve pek rahatlatıcı bir duruş değil. ChatPerf şirketinin bu çabalarının boşa olduğunu söyleyen birtakım kişiler ve şirketler olsa da vakti zamanında başarısızlıkla sonuçlanmış bir teknolojinin günümüzde mümkün olma ihtimali bile heyecan verici. Ayrıca şunu da unutmak gerekir ki imkansız diye bir şey yoktur!

Yukarıda bahsettiğim örneklere birkaç tane daha eklemem ve ürünün nasıl ve hangi amaçlarla kullanılabileceği konusunu açmam gerekirse, bu ürün günümüzün en popüler ticaret anlayışı olan e-ticarette online parfüm, çiçek vb. ürünler satanların alıcı deneyimini oldukça değiştirerek ticarete farklı bir boyut getirecektir. Ya da bir yemek sipariş ederken önce onun kokusunu alma fikri sizce de kulağa hoş gelmiyor mu?