Oyun Dunyasi Telefonunuzda GameBoy Oynamanın Dört Yolu

Telefonunuzda GameBoy Oynamanın Dört Yolu

21.04.2014 - 14:12 | Son Güncellenme:

Eğer hala eski güzel GameBoy günlerinizi anıyorsanız, bunlar tam size göre olabilir.

Telefonunuzda GameBoy Oynamanın Dört Yolu

GameBoy zamanını kaçırdıysanız ama retro oyun meraklısı olup da hep bahsedilen eski güzel klasik oyunları denemek istiyorsanız, gidip ikinci el bir GameBoy veya GameBoy Color cihaz aranmanıza gerek yok. Android akıllı telefon veya tabletinize kuracağınız bu emülatörler ile 15-20 yıl öncesinin tüm zevklerini tadabilirsiniz.

Haberin Devamı

John GBC – GameBoy (GBC)
Tüm eski oyunları tam hızda ve tüm özellikleri ile oynamak için ideal bir emülatör. Android cihazınıza dışarıdan takacağınız kontrol kolları veya gamepad’leri ve cheat kodlarını da destekliyor. Reklamsız ve internet bağlantısız oynamanız da cabası. Denemek için sınırlı bedava bir versiyonu var.

My OldBoy! – GBC Emulator
Bu da her türlü aradığınız ve hatta aramadığınız özelliğe sahip bir emülatör. Eski GameBoy’larda olan iki cihazı bağlayıp oynayabildiğiniz ‘link cable’ desteği bile var, tabii Wi-Fi veya Bluetooth üzerinden. En yüksek puanlı emülatörlerden biri ve en pahalısı ama en kalitelisi diyebiliriz.

Retro GameBoy and Advanced
Hem GameBoy, hem de Color destekleyen emülatörlerden, ama diğerlerine göre biraz daha problemli. Hem performans, hem de çökme sorunları yaşayabilirsiniz. İki ayrı emülatöre para vermek istemeyenler bunu deneyebilirler.

Haberin Devamı

Mobile GameBoy
Diğerleri kadar çok ekstra özelliği olmasa bile diğerlerinden daha ucuz. Bazı oyunlarda sorun çıkartabiliyor ve bazı oyunlarla da komple uyumsuz ama geliştiricisi tüm sorunları çözmek için uğraştığını belirtmiş. Ucuz bir emülatör arıyorsanız deneyebilirsiniz.


Haber galeri ve videosu için tıklayın.