Oyun Dunyasi TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

14.08.2014 - 15:13 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG tercih sonuçları ile ilgili bir açıklamada bulundu mu? Temel öğretimden ortaöğretime geçecek öğrenciler için düzenlenen TEOG tercihleri sona erdi. Öğrenciler heyecanla tercih sonuçlarına göre hangi liseye yerleştiğini merak ediyor. TEOG 2014 tercih sonuçları ile ilgili ayrıntılar milliyet.com.tr'de

TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

MEB TEOG Tercih Sonuçlarını ve yerleştirmelerle ilgili tüm ayrıntılar aşağıdaki yer alıyor. TEOG Tercihleri ile ilgili sorularınız için haberimizde yer alan linke tıklayabilirsiniz..

Haberin Devamı

TEOG YERLEŞTİRME TAKVİMİ

4 TEMMUZ: Tercihlere esas kontenjan tablolarının ilanı

7 TEMMUZ: 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) ilanı

31 TEMMUZ-8 AĞUSTOS: Tercihlerin alınması (Saat 17:00'ye kadar)

22 AĞUSTOS: Yerleştirme sonuçlarının açıklanması

25-28 AĞUSTOS: Nakil başvuruları alınacak

29 AĞUSTOS: Nakil işlemleri saat 19.00’da bitecek

15 EYLÜL: Okulların açılış tarihi

EYLÜL SONU: Ay sonuna kadar haftalık periyotlar halinde nakil işlemleri sürecek

TEOG 2014 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ..

TEOG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

MEB TEOG DUYURULARI..

TEOG Nedir ?

Bildiğiniz gibi artık SBS sınavı yapılmayacak. Bunun yerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ismi verilen kısa adıyla TEOG, SBS'nin yerini aldı.

Haberin Devamı

Bu yeni sistemin asıl amacı, öğrencinin başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir. SBS'ye göre en temel farklılık bu yönde olmuştur.

Buna göre Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) şu şekilde belirlenecek, Merkezi Yazılı Sınavlar (tabii ki kısaltması, MYS) ve Yılsonu Başarı Puanı (YBP) ile birlikte öğrencinin yerleştirme puanıyla ortaya çıkacak. Detayı aşağıda anlatılacak.

Sınavlara farklı bir formatta devam ediliyor. Şöyle ki, 2013-2014 eğitim yılında, sadece 8. sınıflar 6 temel dersten merkezi bir sınava tabi tutuldu. Bu temel dersler Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, TC İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil. Öğrenciler kendi okulların sınava giriyor ancak öğretmenler çalıştıkları okuldan farklı okullarda sınava giriyorlar.

TEOG sistemi ile ilgili detaylı bilgi

TEOG modelinde, iki yazılısı olan derslerin birinci yazılısı, üç yazılısı olan derslerin ikinci yazılısı merkezi sistemde yapılacak. Sınav soruları, SBS'ye paralel olarak öğrencilerin kazanımlarını dikkate alarak yorumlama, analiz yapma, eleştirel düşünme, sonuçları tahmin etme, problem çözme ve benzeri yeterlilikleri ölçecek nitelikte hazırlanmış.

Sorular 4 şıklı ve yanlış cevaplar doğruları götürmüyor.

Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili şöyle bir durum var ; eğer öğrenci Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf ise alternatif sorular soruluyor.

Haberin Devamı

Sınav sorularının orta ve uzun vadede açık uçlu soruları da içerebileceği söyleniyor.

Yılsonu Başarı Puanı (YBP)

6, 7 ve 8. sınıflarda, öğrencinin derslerden aldığı yılsonu puanlarının haftalık ders saati ile çarpılarak elde edilen toplam puan toplamının, haftalık ders saati toplamına bölümü ile hesaplanan puandır. Biraz karışık oldu sanırım. Daha basitçe yılsonu notları, o dersin haftalık ders saatiyle çarpılacak ve bu yılsonu puanları, haftalık toplam ders saatine bölünecek ve Yılsonu Başarı Puanı (YBP)elde edilecek.

Puanlama 100 üzerinden yapılacak.

YEP Nedir ?

Ortaöğretime Yerleştirmeye Esas Puan manasındadır. YEP, merkezi sınavlarının %70'i ile 6,7 ve8. sınıf YBP puanlarının ortalamasının %30'unun toplanması ile elde edilecek.

Yani TEOG sınav sonuçları, öğrencinin nihai puanında %70 gibi yüksek bir oranda önem teşkil ediyor.

Puan eşitliğinde ne olacak ?

Öğrencilerin yerleştirme esas puanlarının (YEP) eşit olması durumunda

Haberin Devamı

- Tercih önceliği,

- Sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki yılsonu başarı puanı yüksekliği,

- Özürsüz devamsız gün sayısının azlığı.

dikkate alınarak yerleştirme yapılacaktır.