Teknoloji The Internationals Kazananı Belli Oldu

The Internationals Kazananı Belli Oldu

10.08.2015 - 09:29 | Son Güncellenme:

eSpor fırtınası uzun süredir tüm dünyayı etkisi altına almış durumda, ülkemizde de işler artık iyice büyüdü ama henüz dünya standartlarına erişemedik. Dota'nın geleneksel turnuvası The Internationals'ı kazanan oyuncular, oyun oynamanın...

The Internationals Kazananı Belli Oldu

eSpor fırtınası uzun süredir tüm dünyayı etkisi altına almış durumda, ülkemizde de işler artık iyice büyüdü ama henüz dünya standartlarına erişemedik. Dota'nın geleneksel turnuvası The Internationals'ı kazanan oyuncular, oyun oynamanın gerekliliğini gözler önüne serdiler. Dota 2’nin her yıl düzenlediği dünya turnuvası bu sene tamamlandı. Dünya’nın en büyük eSpor turnuvası olarak kabul edilen The Internationals’ın kazananı Evil Geniuses oldu. Uzun saatler süren Seattle KeyArena’daki finalde 5. Dünya turnuvası son buldu CDEC ise finale kadar geldiği turnuvayı ikincilikle tamamladı. Şampiyon olan Evil Geniuses takımı ise tam 6.6 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi oldu. Turnuvada dağıtan toplam para ödülünün miktarı ise 18.416.970 dolar. Final maçları ise tam beş saat sürdü. Oyunun yapımcısı olan Valve’nin düzenlediği Dota 2 espor turnuvası The Internationals olarak biliniyor ve her sene büyük organizasyonlarla bütün biletlerini tüketiyor.

Haberin Devamı

Turnuva ilk olarak Dota 2’nin başlamasıyla 2011 yılında Almanya’nın Köln şehrinde ki Gamescom’da yapılmıştı. Turnuva beşinci yılında bugüne kadar ki en büyük toplam para ödülü dağıtan turnuva oldu. 18 milyon dolarlık toplam ödülün çoğu oyunun oyuncularından kazanılan paralar ile oluşturuluyor. Valve ise bu miktara kendisi 1.6 milyon dolar ekliyor. Kalan miktarın tamamı oyun içinden kazanılan para. Yani oyuncular bir sene içerisinde Dota 2’ye ne kadar para harcarsa ödül miktarı o kadar yükseliyor. Bir sonraki turnuvada bu miktarın 20 milyon doları geçmesi bekleniyor.