Apple Tim Cook'a göre iPhone X'in fiyatı gayet makul

Tim Cook'a göre iPhone X'in fiyatı gayet makul

20.09.2017 - 14:36 | Son Güncellenme:

Apple'ın yeni amiral gemisi telefonu iPhone X geçtiğimiz hafta kullanıcıların beğenisine sunuldu. Kullanıcıların en çok konuştuğu şey ise iPhone X'in fiyatı. Peki Apple’ın CEO’su Tim Cook, iPhone X'in fiyatı hakkında ne düşünüyor?

Tim Cooka göre iPhone Xin fiyatı gayet makul

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone X, geçtiğimiz hafta Apple tarafından kullanıcıların beğenisine sunuldu. 27 Ekim'de ön siparişe açılacak iPhone X’in başlangıç fiyatı ise 999 dolar olarak açıklandı. Bunun ardından iPhone X dair en çok konuşulan şey fiyatı oldu. Apple CEO’su Tim Cook, katıldığı Good Morning America adlı programda "iPhone X’in ortalama bir Amerikalının alım gücünün üzerinde olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusa telefonun başlangıç fiyatını değerlendirdi.

Cook soruya "Almakta olduğunuz teknoloji için makul bir fiyat" dedi. Ardından çoğu insanın etiket fiyatını ödeyemeyeceğini açıkladı.

Cook, "İnsanlar artık uzun süreler boyunca telefonlar için para ödüyor, başlangıçta telefonun fiyat etiketini çok az kişi ödeyecek. Çoğu kişi mevcut telefonlarını satıyor. Takas seçenekleri ise fiyatı daha da aşağıya çekiyor. Bunlara ek olarak, operatörler de özel teklifler ve fırsatlar sunuyor." dedi.

Haberin Devamı

"iPhone'a baktığımızda, özellikle iPhone, günlük hayatımızda o kadar önemli hale geldi ki, insanlar gittikçe daha fazla şey yapmak istiyor, bu yüzden bunu yapabilmek için gittikçe daha fazla teknoloji inşa ettik." diyen Cook, iPhone X için belirledikleri fiyatın uygun olduğunu savunuyor.

ABD açısından bakıldığına iPhone X'in fiyatının Cook’un iddia ettiği gibi "uygun ya da makul" olduğunu söylemek mümkün. Ancak ülkemizde dahil diğer ülkelerdeki satış fiyatları göz önüne alındığında aynı durum söz konusu değil. iPhone X'in fiyatının ülkemizde 5500-6000 TL arasında olabileceğini belirtelim. Apple, iPhone X'ib fiyatı hakkında resmi bir açıklama yapmadı.