Teknoloji TP-Link TD-W9960 inceleme: Uygun fiyata hızlı VDSL modem yönlendirici

TP-Link TD-W9960 inceleme: Uygun fiyata hızlı VDSL modem yönlendirici

23.05.2018 - 18:21 | Son Güncellenme:

Eski modemlerinden sıkılan ve hem uygun fiyatlı hem de 300 Mbps hızında bir modem router arayanlar için TP-Link’in TD-W9970 adlı cihazını inceledik.

TP-Link TD-W9960 inceleme: Uygun fiyata hızlı VDSL modem yönlendirici

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

TP-LinkTD-W9960 model modem/router, hem VDSL, hem ADSL desteğine sahip ve LAN/WAN bağlantı noktaları sayesinde fiber ve kablo modemlerle de uyumlu çalışabiliyor. Fiber ve kablo tipi bağlantıların modemi farklı olduğu için WAN üzerinden TP-Link TD-W9960'a bağlanmanız ve kablolu / kablosuz dağıtımı o şekilde yapmanız gerekiyor.

Standart bir evin kablosuz ağ ihtiyacını rahatlıkla giderebilen TD-W9960, fiyat/performans ürünü olarak öne çıkıyor. Üzerinde yer alan iki adet 5dBi’lik anten sayesinde evin her tarafına WiFi sinyalleri gönderilebiliyor.

TP-Link TD-W9960'ın kutu içeriği son derece basit ve bilindik yapıda.Kutudan TD-W9960, harici DSL Splitter, RJ-11 DSL kablosu, RJ-45 ethernet kablosu,hızlı kurulum kılavuzu ve güç adaptörü çıkıyor.

Haberin Devamı

TP-Link TD-W9960 inceleme: Uygun fiyata hızlı VDSL modem yönlendirici

Kutu açılışından sonra kurulum yapmanız gerekiyor ki bu da gerçektençok basit. Hayatınızda daha önce hiç modem kurmadıysanız, kutudan çıkan kılavuzda yapmanız gerekenler adım adım size anlatılmış, oradan yardım alabilirsiniz. Kurulumu da hallettiğimiz göre artık modemi rahatça kullanabilirsiniz.

Modem beyaz rengiyle odada gayet şık duruyor. Evet, beyaz olduğu için çabuk kirlenebilir ama yine de şık bir cihaz. Kavisli hatlara sahip olan ürünün antenleri 5 dBi gücünde ve gri renkte. Ön panel aydınlatmaları standart yeşil renkte.

Modemin ön panelindeki güç göstergesi, internet, kablosuz ağ, WPS, USB vekablolu ağ bağlantısın gösteren LED’ler var. TD-W9960, 300 Mb/s Wi-Fi ile birlikte 100 Mb/s’ye kadar çıkabilen süper hızlı VDSL geniş bant hızlarını destekliyor.

TD-W9960, yıldırımın neden olduğu elektrik hasarından korunuyor. Kötü havalarda bile güvenle internetin keyfini çıkarabilirsiniz.

5dBi yüksek çekim gücüne sahip harici sabit iki anten, evinizin her köşesine sinyal göndererek güçlü ve kesintisiz bir Wi-Fi ağı oluşturabilir. Antenleri küçük çaptaki ev ve işletmelerin kullanımı için yeterli. Hatta iki katlı ofislerde bile rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak bunda modemi konumlandırdığınız yer de önemli.

TP-Link TD-W9960 inceleme: Uygun fiyata hızlı VDSL modem yönlendirici

VDSL2, ADSL2+, ADSL2 ve ADSL olmak üzere tüm DSL bağlantılara uyumlu olan TD-W9960, 300Mbps kablosuz hıza sahip. Geniş bantta (VDSL) 100 Mb/s hıza çıkabilen modem/router, üzerinde yer alan dört adet LAN bağlantı noktası sayesinde fiber ve kablo bağlantılarını da destekliyor. Ayrıca bu bağlantı noktalarına ağa kablo ile dahil edilen cihazlar da bağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Modem üzerinde 4 adet ethernet portuna yer verilmiş. Böylece kablolu bağlantı için diğer cihazları da bağlayabilirsiniz. Cihazın diğer bağlantıları arasında hat ve güç bulunuyor. USB girişi ne yazık ki yok.

Cihaz güvenli bağlantı için IPSec VPN tünelleri de destekliyor. İnternet üzerinden şifre korumalı tünelleme olarak gerçekleştirilen bu işlev, güvenlik açığına izin vermiyor. Bunun dışında en uygun bant genişliği için IP QoS ve ebeveyn kontrolleri gibi özellikler de sizlere sunulanlar arasında yer alıyor.

TP-Link TD-W9960 inceleme: Uygun fiyata hızlı VDSL modem yönlendirici

Ebeveyn Kontrolleri, belirlenen aygıtların erişimini ve internette harcanan zamanı kısıtlıyor. Konuk Ağı, ziyaretçiler için ayrı bir Wi-Fi ağı oluşturur ve asıl ağınızın güvende kalmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Android ve iOS destekli ücretsiz Tether yazılımı sayesinde hem ürünün kurulumu kolayca yapılabiliyor, hem de modem uzaktayken de kontrol edilebiliyor. Ebeveyn Denetimi, Misafir Ağı gibi uygulamalar da akıllı telefonlardan yapılabiliyor. Kullanım kolaylığı sağlayan bu uygulama ile modeme bağlı cihaz sayısı gibi pek çok bilgi Tether üzerinden görülüyor; kısıtlamalar yapılabiliyor.

TP-Link TD-W9960’a yaklaşık 200 TL’ye sahip olabilirsiniz.