Apple TrueDepth kamera Apple'ın bu ürünlerinde de kullanılabilir

TrueDepth kamera Apple'ın bu ürünlerinde de kullanılabilir

15.12.2017 - 16:26 | Son Güncellenme:

Apple, iPhone X ile birlikte TrueDepth kamerayı da tanıttı. Bu özellik şimdilik sadece iPhone X modelinde bulunsa da Apple ilerleyen dönemde TrueDepth kamera ve Face ID'yi diğer ürünlerine entegre edebilir.

TrueDepth kamera Appleın bu ürünlerinde de kullanılabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, iPhone X ile birlikte TrueDepth kamera ve yen güvenlik sistemi Face ID'yi hayatımıza soktu. Bunun geliştirilmesi için de çalışmalarına devam ediyor. Cupertinolu şirket, yüz tanıma teknolojisi için lazer işlemciler üreten Finisar'a 390 milyon dolar yatırım yaptı. Yeni teknolojilerin 2019'da gelecek yeni iPhone modellerinin geliştirilmesi için de kullanılacak.

Apple, TrueDepth kamera ve Face ID'yi diğer ürünlerine de entegre edebilir. Finisar, Apple'a bu alanda daha gelişmiş sürümler sunma olanağı verecek. TrueDepth kamera daha küçük, daha yetenekli ve daha hassas hale geldikçe, akıllı kamerayı yeni ürünlere sokmanın kapısı da açılmış olacak.

MacBook Pro

MacBook Pro, Face ID’nin entegre edileceği düşünülen ilk ürünlerin başında geliyor. Kamera modülü, iPhone X'deki çentiğin başlıca sebebi. MacBook Pro'nun kapağı ise daha incedir. Teknolojiyle birlikte ekranda şişkinlik bırakmadan oraya sığacak Face ID mümkün olabilir.

Haberin Devamı

Sizi gördüğünde otomatik olarak kendini bir dizüstü bilgisayar düşünün. Sizi gördüğü müddetçe ekranı uyanık tutan ve dışarı çıktığınızda kendisini tekrar kilitleyen. Derinlik bilgisini de anladığı için önünde olduğunuzda herhangi bir arka planı sihirli biçimde kaldıracak mesela. Video konferanslarda arka planın flu olması çok güzel durabilir. Face ID ile kaydedilen şifrelere ve hesaplara erişme zorluğu yaşamadan veya Touch Bar'da parmağınızı okutmadan bilgisayarınızı açabileceksiniz.

iPad Pro

Çoğu kişiye göre 2018'de tanıtılacak iPad Pro’da TrueDepth kamera yer alacak. Fakat iPad Pro’nun TrueDepth kamerası önde değil arkada olacak ve bulunma sebebi güvenlik olmayacak. iPad Pro, arkana bulunan TrueDepth kamerası ile mekanı 3 boyutlu olarak tarayacak ve dilediğiniz nesneyi Face ID teknolojisine benzer bir şekilde tarayarak 3 boyutlu olarak modelleyebilecek.

Şu andan insanlar tablerini açmak için parmak izini veya kodlarınız kullanıyor. Face ID ile birlikte, iPad Pro'ya daha yetenekli sensör gelecek ve derinlik algılama yetenekleriyle kilidinizi açmanızı sağlayacak.

Haberin Devamı

Örneğin, iPad Pro'nun oda ölçeğinde haritalama yapmasına veya 3D nesneleri tarayıp dijital hale getirmesine izin verebilir. Daha önce bu çizgide bir şeyler yapan eklenti kameralar gördük. Ancak bunun iPad Pro'nun içine yerleştirilmesi çok ayrı bir durum. Öte yandan bu özellik tableti, Apple'ın çok beklenen akıllı gözlüklerine hazırlamak isteyen AR geliştiricileri için hazır hale getirebilir.

Apple Watch

Muhtemelen şunu düşünüyor olabilirsiniz. Bileğinizdeki o küçük ekranın neresine TrueDepth kamera yerleştirilecek? Unutmayın ki teknolojiyi her geçen gün gelişiyor.

Apple Watch, iPhone'da görüntülenen bilgileri önizlemek için mükemmel bir yoldur, ancak çoğu durumda kullanmanız için iki eliniz gerekiyor. Bir elimizde Apple Watch takılı olduğu için kullanılamıyor. Diğer elimizi de Apple Watch’un dokunmatik ekranını kontrol etmek için kullanılıyoruz. Böylece iki elimizi de meşgul etmiş oluyor. TrueDepth kameranın yetenekleriyle Apple Watch'un ekranına hiç dokunmadan onu kullanabileceksiniz.

Haberin Devamı

Yüz ve göz hareketlerinizi takip eden TrueDepth kamerayla Apple Watch’a baktığınızda otomatik olarak açılabilir, göz hareketlerinize göre metni kaydırabilir. Daha büyük olan şey ise teknolojiyle bir butona odaklanıp göz kırptığınızda ya da farklı bir hareket yaptığınızda o düğmeye kendi kendine basabilir.

Son olarak tekrar belirtelim bunların hepsi beklentiden ibaret. Apple, karmaşık parçayı modern bir şekilde yeni nesil cihazlarına aktarmak, çözünürlüğünü artırmak ve fiziksel boyutunu küçültmek için önemli Ar-Ge çalışmaları ve yatırımlar yapıyor. Neler olacağını ilerleyen dönemde göreceğiz.