Apple Tüm 2018 iPhone modelleri Apple'ın yeni özelliklerini alacak

Tüm 2018 iPhone modelleri Apple'ın yeni özelliklerini alacak

30.10.2017 - 10:57 | Son Güncellenme:

Apple iPhone X henüz piyasaya sürülmedi ancak KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, 2018 Apple iPhone hattı hakkında müşterilere bilgi vermeye başladı. Kuo, tüm 2018 iPhone modellerinde TrueDepth kamera ve Face ID özelliklerinin olacağını söyledi.

Tüm 2018 iPhone modelleri Appleın yeni özelliklerini alacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Daha öncesinde gelecek yılın telefonları hakkında hepsinde bir OLED panel bulunacağını duyduk. Apple'ın gelecek yıl amacı, bu yıl iPhone X için ayrılan bazı teknolojileri önümüzdeki yılın daha ucuz modellerine getirmek. Analist ayrıca, Apple'ın TrueDepth Kamerayı 2018 Apple iPad tabletlerine eklediğini öngörüyor.

Kuo, Apple'ın gelecek yıl TrueDepth kamera teknik özelliklerini cam ve plastik lensleri birleştirerek düşüreceği fikrini reddetti. Apple'ın mevcut teknolojiyle ve özellik doğruluğu ile sadık kalacağına inanıyor. Buna ek olarak, Kuo, Apple'ın iPhone X ve gelecekteki iPhone modellerini kapsayacak şekilde tedarikçilerden tedarik edilen yeterli bileşeni olduğunu söyledi. Analist ayrıca Apple'ın 2018 telefonları bir araya getirilmeden önce çeşitlendirilmiş bir tedarik zincirine sahip olacağını bildirdi. Bu, eksikliklerin 2018 modellerinin piyasaya sürülmesini olumsuz etkilemesini önlemelidir. Örneğin, Apple'a cam tedarik eden şirketler şu anda Largan, Genius, Hoya ve Asya Optik'leri.

Haberin Devamı

Kuo, ayrıca, Android için 3D algılama yeteneklerinin 2018 yılının ikinci yarısı ile 2019 yılının ilk yarısı arasında yaygın olarak kullanılmaya başlayacağına inanıyor.

KGI analisti aynı zamanda, Apple’ın gelecek yılki iPhone modellerinde iPhone X’de yaşadığı üretim sorunlarını yaşamayacağı ve bu nedenle arz-talep dengesinde sorun yaşanmayacağı bilgisini de verdi.

Face ID kalitesinden değişiklik yaptığı iddiasını yalanladı

Apple’ın bileşen kalitesi konusunda tedarikçilerine yüksek standartlar koyduğu belirleniyor. Ancak Bloomberg tarafından yayınlanan bir haberde, Apple'ın iPhone X üretimini hızlandırmak için Face ID sensörünün standartlarından taviz verdiği iddia edilmişti. Apple tarafından yapılan açıklamada, ilk ilan ettiği 1.000.000: 1 doğruluğunun hala geçerli olduğunu irdeliyor. Apple Face ID sensörü için üretimi hızlandırmak adına kalite standartlarından vazgeçtiği iddiasını yalanladı.

Apple, Face ID'nin hassasiyetinin 1 milyonda 1’lik bir hata payına sahip olduğunu ve eski Touch ID teknolojisindeki hata payının ise 50 binde 1 olduğunu açıklamıştı. Face ID'nin nokta projektörü, yüze 30 bin kızılötesi ışın yayan bir donanıma sahip. Bloomberg ise söz konusu sensörü üretmenin zorluğuna dikkat çekmiş ve üretilen parçaların sadece yüzde 20’sinin Apple’ın standartlarına uygun olduğu öne sürmüştü. Apple ise bir açıklama yayınlayarak bu iddiayı yalanladı.

Haberin Devamı

2018'de göreceğimiz iPhone X serisinin ne olduğu belli değil. Bazı raporlar, 6.4 inç büyüklüğündeki yeni bir iPhone'un bu seriye dahil olacağını öne sürüyor. Ancak gerçek çıkana kadar her şey büyük bir toz bulutu.