Teknoloji Türk Telekom 35 gün bedava konuşturacak!

Türk Telekom 35 gün bedava konuşturacak!

08.08.2010 - 22:04 | Son Güncellenme:

TT, 4.3 milyon abonenin kullandığı “Ev Avantaj” tarifesi için yeni bir paket hazırladı. Ramazan ve Bayram döneminde şehiriçi ve şehirlerarası sınırsız görüşmenin önü açılıyor

Türk Telekom 35 gün bedava konuşturacak

Türk Telekom (TT) mart ayında başlattığı ve bugüne kadar 4.3 milyon abonenin geçiş yaptığı “Ev Avantaj” kampanyasını kullananların Ramazan ayı ve bayram süresince (35 gün) ev ve iş telefonu aramalarını sınırsız olarak bedava yapmalarını sağlayan paketini açıkladı. Bu paketi kullananlar otomatik olarak uygulamadan yararlanacak.
Aylık ücretin 19.90 lira olduğu Ev Avantaj’a geçiş için başvuran yeni aboneler eylül ayında (Ramazan ve Bayram döneminde) bedava konuşmadan yararlanacak. Sınırsız tarifede adil kullanım limiti 6 bin dakika olarak uygulanacak.
Ev Avantaj’ı kullanan aboneler 19.90 lira ödeyerek 100 dakikayı şehiriçi ve şehirlerarası görüşmelerinde kullanıyor. Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, bu kampanyayla Ramazan’ın ilk gününden bayramın son gününe kadar Ev Avantaj abonelerini ücretsiz konuşturacaklarını açıkladı. Demircan, kampanyaya katılmak için ev avantaj aboneliğinin yeterli olacağının altını çizdi. Erem Demircan, altyapı olarak sınırsız kullanıma hazır olduklarını ifade etti.

‘Trafikte yüzde 16 artış var’
“Ev gibisi yok” konsepti hakkında bilgi veren Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel ise Ev Avantaj’ı Mart 2010’da başlattıklarını ve müşterilerinin yüzde 25’inin Ev Avantaj’ı seçtiğini açıkladı. Aydın Çamlıbel konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Videofon ile başladık, Wirofon, ev güvenlik sistemi, 7’den 7’ye bedava, konut ve ferdi sigorta, evden cebi arama, yurtdışını 6.5 kuruşa arama gibi hizmetlerimizle devam ettik. Kampanyalarımızla şehirlerarası konuşma trafiği yüzde 41, evden mobili arama yüzde 28, şehiriçi ise yüzde 11 arttı. Toplam trafikte ise yüzde 16’lık dakika artışı getirdik.”

Borsada rekor kırdı
Paul Doany yönetimindeki Türk Telekom cuma günü borsanın kapanışında tarihi zirvesini gördü.
Şirketin piyasa değeri 21 milyar 350 milyon lirayı, bir diğer ifadeyle 14.2 milyar doları buldu. Cuma günü Türk Telekom hisselerinin kapanış fiyatı 6.10 TL oldu. Türk Telekom’un rekorunda sabit taraftaki yatırımlar, yeni şirket alımları,
internet ve mobil alandaki büyüme etkili oldu.

Kullanıcı sayım 2009’da 1’di, 2010’da 5’e çıktı

Yeni kampanyanın tanıtımı için Türk Telekom’un Antalya’da düzenlediği toplantıda kısa bir sunum yapan ardından da etkinliğe katılan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cem Yılmaz’ın değerlendirmeleri adeta küçük bir gösteriye dönüştü. Ünlü komedyenin esprilerle süslediği açıklamalarından satırbaşları şöyle...

Yılda 2.5 milyon dolar mı alıyor?
Markaların yüzü olmak genelde “gidip orada duran çantayı almak” oluyor. Türk Telekom ile 2007’den beri çalışıyoruz. Yoksa 2006 mıydı? Yok ama 4 yıl olamaz, çünkü aradaki 2.5 milyon doları hatırlamamam mümkün değil...
Aldığım ücret çoğu zaman yanlış yazılıyor. Bazen benim aldığımın altında oluyor üzülüyorum. Bazen de yüksek çıkıyor marka üzülüyor, ‘Bak verseydik çocuğa şu parayı” diye... Ama ben makul para aldığıma inanıyorum.

Bende abonelik iptali nadirdir, tıpkı TT gibi
2007 yılından beri neler oldu? Türk Telekom kadar kalabalık kitleye hizmet vermiyorum. Benim kullanıcı sayım 3 kişi iken 2009’da 1’e düştü. 2010’da rakam 5’e çıktı. Bende abonelik iptali nadirdir, elimden geldiğince müşteri memnuniyetini sağlamaya çalışıyorum. Tıpkı Türk Telekom gibi.

Markanın arkasına geçmem
Marka yüzü olduğunda genelde olumsuz değerlendirme yaparlar, “Markanın önüne geçiyor” diye... Ne yapsaydım markanın arkasına mı geçseydim? Böylesi daha ahlaklı diye düşündüm. Rakip olmadığımız için ön, arka yok. Başka mecralarda iş yapıyoruz biz. Ben de bu işbirliği sayesinde işimin teknolojik kalitesini artırıyorum.

Başka komedyenle çalışsalar...
Tanıtıma katkıda bulunanların kendilerini bilinçli değerlendirmesi lazım. Başkası da reklam yüzü olsa Türk Telekom başarılı olurdu. Şahsi katkımın çok büyük olduğunu sanmıyorum ama hatırı sayılır bir katkım var. Başka bir komedyenle çalışsalar başka harcamalar yapmaları gerekebilir!

Kenan İmirzalıoğlu’nun elindeki davul
Ramazan ayı kampanyası bizim tüketicinin seveceği bir hizmet. Hadisenin bedava oluşu insanımızı etkiler. Biz “Ramazan kampanyası, davul kullanacaksın, alacaksın eline tokmak” felsefesinden yola çıkmadık. Çok kıymetli bir arkadaşı elinde davulla görünce (Kenan İmirzalıoğlu - Pepsi reklamı) Türk Telekom’un bana ne kadar ihtimam gösterdiği anladım. Benim mesleğimde “taviz vermek”, “maymun olmak” diye bir tabir var. Bunu aşağılamak anlamında kullananlar var... “Soytarı” denilen tabir benim mesleğimin ta kendisi. Ama sınırları vardır. Bu açıdan bakıldığında markanın bana verdiği değer çok önemli.

TT’yle sonsuza kadar çalışabilirim
Gelelim bundan sonraki isteklerime... Görüntülü telefon istedim hâlâ bağlanmadı. Gerçi bunun benim görüntümle ilgili olduğunu söylediler... Ödeme planına göre bakacağım ama 2012 yılı ortasına kadar Türk Telekom’la çalışacağım. Tabi bu sonsuza kadar sürebilir.

Filmlerde ürün yerleştirme suç olmamalı
Sinema filmlerinde ürün yerleştirme veya markadan söz etme cezayla ödüllendiriliyor. Filmin yüzde 25’ini ödemiş marka göründüğünde yapımcı ceza ödüyor, bu çok tuhaf. Oysa markaların bu destekleri hayrına yapmamaları, birşey almaları gerekiyor. Bu artık suç olmamalı.

Yazarlar