Teknoloji Türkiye Google’da Neler Arıyor?

Türkiye Google’da Neler Arıyor?

13.08.2013 - 10:37 | Son Güncellenme:

Merak ettiğimiz ve bilgi almak istediğimiz birçok şeyi sorduğumuz Google, tüm hızıyla bizlere hizmet vermeye devam ederken, Türkiye için 7 aylık Google arama sonuçları yayımlandı!

Türkiye Google’da Neler Arıyor

kullanıcılarının vazgeçilmezi haline dönüşen arama motorları, yazılan kısa anahtar sözcüklerle girilmek istenen siteleri listeleyen devrim niteliğinde bir olmaya devam ediyor. İnternet arama motorları arasındaki başarısını diğer teknolojik ürün, proje ve platformlarla destekleyen, yayınladığı arama istatistiğiyle internet gündemine yeniden konuşulan isim oldu.

Haberin Devamı

Google’da en çok aranan anahtar kelimeler arasında; “Youtube”, “Facebook”, “radyo”, “dizi izle”, “Google”, “Kurtlar Vadisi”, “oyun”, “tv izle”, “face” sözcükleri yer alıyor.

Yedi aylık süreçte en fazla yükselişe geçen kelimelerin ise; “Halk TV”, “Survivor”, “Spartacus”, “Cem Yılmaz”, “Karadayı”, “Müslüm Gürses”, “dizimag”, “e-okul”, “Google”, “hava durumu” olduğu biliniyor.

Türkiye genelinde sağlık kategorisinde en çok aranan anahtar kelimeler; “SGK”, “Bursa”, “randevu”, “merhamet”, “Nil Erkoçlar”, “Rüzgar Erkoçlar” iken,

Sağlık kategorisinden sonra gelen “Seyahat” kategorisi ise; “THY”, “İstanbul”, “uçak”, “Pegasus”, “pepe”, “uçak bileti”, “Anadolu”, “Onur Air”, “Metro”, “Kamil Koç”, “Gezi Parkı” ve “Andorra” olmuş.

Haberin Devamı

Türkiye genelinde siyaset kategorisinde en çok aranan anahtar kelimeler; CHP,MHP,AKP,BDP olurken, yerel seçimlerin yaklaşması ile yerel seçime katılacak adayların isimleri de en çok arananlar listesinde üst sıralara taşınmayı başarıyor. Özellikle gezi olaylarından sonra siyaset konusunda daha ince eleyip sık dokuyan vatandaşlar yaşadıkları bölgede kimlerin daha iyi hizmet vereceği konusunda araştırma yaparken Av. Selami Öztürk, Mustafa Kara, İsmail Ünal, Mustafa Sarıgül en çok arananlar listesinde yer alırken Alaattin Köseler’in arama istatistiklerinde yakaladığı yükseliş göze çarpıyor.

Kategoriler arasında yer alan spor aramalarında ise; “Galatasaray”, “lig”, “Fenerbahçe”, “Fotomaç”, “Lig TV”, “Spor”, “Maç”, “Madrid Galatasaray”, “Galatasaray Schalke”, “Drogba”, “Benfica”, “Schalke” ve“Bayern Münih” sözcükleri etkili oldu.

Dünya genelinde en çok aranılan kelime grupları ve anahtar sözcükler; ”, ”, “”, “”, “free”, “you”, “”, “mail”, “”, “fb” iken dünyaca ünlü ve en hızlı yükselişe geçen gündem aramaları ise; “, “Ask.fm”, “olx”, “Outlook” ve“ask” sözcükleriyle gerçekleşmiş.

Formatlanan ve yeni işletim sistemi yüklenen her bilgisayarın ardından internet tarayıcılarına ana sayfa olarak belirlenen arama motoru, genellikle aranan sitelerin üzerine olduğunu paylaştı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde diye merak ederek, sizler için hazırlamış olduğumuz haberimizi