Teknoloji Türkiye internette sonuncu!

Türkiye internette sonuncu!

16.12.2011 - 11:26 | Son Güncellenme:

AB’nin istatistik kurumu Eurostat’ın araştırmasına göre, Türkiye 100 evden 43’ünde internet bağlantısıyla 33 Avrupa ülkesi arasında internet kullanımında sonuncu sırada yer aldı.

Türkiye internette sonuncu

Güvenli internet kullanımı ya da filtre uygulamasının hala tartışıldığı Türkiye, internet bağlantısında Avrupa’da sonuncu oldu. Avrupa Birliği’nin (AB) istatistik kurumu Eurostat’ın araştırmasına göre, Türkiye 100 evden 43’ünde internet bağlantısıyla 33 Avrupa ülkesi arasında internet kullanımında sonuncu sırada bulunuyor.

Haberin Devamı


AB’nin istatistik kurumu Eurostat’ın araştırmasına göre, son dört yıl içinde internet erişimi olan hanelerin sayısı iki kattan fazla artmasına karşın, Türkiye Avrupa’da 33 ülke arasında internet kullanımında sonuncu sırada yer alıyor.


BBC’nin yansıttığı yaklaşık 215 bin kişiyle görüşülerek yapılan ankette, 27 üyeli AB’de ortalama olarak 100 hanenin 73’ünün internet bağlantısı olduğu ortaya çıktı.


Türkiye’de 100 evden 43’ünde internet bağlantısı bulunurken, Lüksemburg ve İsveç 91’er haneyle birinci sırada bulunuyor.
AB üyelerinin yanı sıra İzlanda, Norveç, Hırvatistan, Makedonya, Türkiye ve Sırbıstan’ı da kapsayan ankete göre, Türkiye’de hiç internete girmediğini söyleyenlerin oranı yüzde 55, son bir yıl içinde internete girdiğini söyleyenlerin oranı yüzde 43, son üç ayda internet kullandığını söyleyenlerin oranı ise yüzde 40.

Haberin Devamı


TÜRKİYE İNTERNET HIZINDA SONDAN İKİNCİ


Türkiye, hızlı internet bağlantısı olan haneleri temel alan listede ise sondan bir önceki sırada yer alıyor. Listenin sonunda Sırbistan bulunuyor. Araştırmaya göre, Türkiye’de hızlı internet bağlantısı olan hanelerin oranı yüzde 39, AB ortalaması ise yüzde 68.(ANKA)