Teknoloji Türkiye'de Masaüstü Hala En Popüler

Türkiye'de Masaüstü Hala En Popüler

16.04.2012 - 10:01 | Son Güncellenme:

Dünya mobiliteye kayıyor ve masaüstü bilgisayar satışları gün geçtikçe azalıyor. Fakat yapılan araştırmalar en popüler internete ulaşım cihazının masaüstü bilgisayarlar olduğunu ortaya çıkarıyor.

Türkiyede Masaüstü Hala En Popüler

Kaspersky Lab'in yaptığı Global araştırma, Türkiye'deki internet kullanımına da dikkat çekti. Türkiye, beklenenin aksine aile başına düşen internete girebilir cihaz sayısı epey yüksek.

Haberin Devamı

Her Türk ailesine ortalama 3.1 adet internete girebilen cihaz düşüyor. Aile başına internete girebilen cihaz sayısı bakımından birinci ülke ise Suudi Arabistan. Suudi Arabistan'da ortalama 4.3 cihaz, aile başına düşmekte. İkinci sırada Romanya, üçüncü sırayı ise Rusya, Meksika ve Çin paylaşıyor.

Araştırmanın Türkiye'ye yönelik sonuçları ise ilgi çekici. Dünyada mobil cihazlar gün geçtikçe yaygınlaşırken, ülkemizde en çok kullanılan ve en popüler elektronik cihaz masaüstü bilgisayarlar.

Ankete katılanların yüzde 55.6'sının evinde bir adet masaüstü bilgisayar bulunuyor. Ayrıca bu kesimin içindeki yüzde 10.5 gibi azımsanmayacak bir kesim de iki ya da daha fazla masaüstü bilgisayara sahip olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Türkiye'de evlerinde iki ya da daha fazla masaüstü bilgisayar kullandığını söyleyenlerin, ankete göre oranı ise yüzde 23.

Ankete katılanların yüzde 42'si akıllı telefon kullanıcısı ve bu katılanların yüzde 18.5'i benzer ya da farklı değişmeksizin ikinci bir akıllı telefona sahipler. Ülkemizin akıllı telefonlara hızlı bir şekilde adapte olduğunu görebiliyoruz.

Tablet almayı düşünen Türk kullanıcı sayısı da epey fazla. Ankete katılanların yüzde 11.2'si ileride tablet almayı düşünüyorlar.

Türkiye'deki büyük şehirlerin yüzde 1.3'lük oranında masaüstü bilgisayar, laptop, akıllı telefon ve tabletten set oluşturan kullanıcılara sahip.

Tehditler Artıyor ve Değişiyor:

Kaspersky Lab'in yaptığı araştırmada güvenlik kısmına değinilmeden olmaz. 2011 yılında genel olarak platformlarda zararlı yazılımların arttığı gözlemlendi. Windows işletim sistemli bilgisayarların yoğun olması, zaten popüler olan Windows virüslerini arttırdı ve bu platforma çıkan zararlı yazılım sayısı yüzde 80 arttı.

iOS ile beraber kullanıcı sayısını arttıran Mac ise popüleriteden nasibini aldı ve zararlı yazılımlar yüzde 35 oranında arttı.

Mobil işletim sistemlerinde de zararlı yazılımlar giderek artıyor. En çok hedef alan işletim sistemi ise Android. 2011 yılı sonunda platformu tehdit eden 2000 civarı zararlı yazılımın olduğunu ve bu sayının her geçen zaman arttığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Toplam zararlı uygulama artışında Android işletim sistemi yüzde 12.000 artış gösterdi ve bu konuda liderliği kimseye bırakmadı.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.