Teknoloji Twitter’a Kim Hangi Cihazla Bağlanıyor?

Twitter’a Kim Hangi Cihazla Bağlanıyor?

16.04.2013 - 11:00 | Son Güncellenme:

Strategy Analytics istatistik raporlarına göre Twitter’daki en büyük yoğunluk akıllı mobil cihazlar tarafında görüldü!

Twitter’a Kim Hangi Cihazla Bağlanıyor

Sosyal medyayı daha da popülerleştiren akıllı cihazların hayatın her alanında vazgeçilmezi oynaması zaman zaman raporlara konu oluyor. ABD ve Avrupa üzerinde kullanıcıların, sosyal ağlara en yoğun hangi cihazdan ve platformdan girdiğini araştıran Strategy Analytics, teknoloji dünyasının doğru tahmin ettiği rakamları gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Mart 2012 ve Ekim 2012 arasında gerçekleşen 6500 kullanıcının aktif olarak katıldığı araştırmada, Twitter kullanımı konusunda akıllı telefonların, notebook ve masaüstü bilgisayarı geçtiği ortaya çıktı. Avrupa ve ABD’de Twitter’ı bilgisayar üzerinden kullananların sayısı %77’den %64’e düşerken, aynı oranda akıllı telefondan bağlananların sayısı ise %53’den %64’e yükseldi.

Bu sayı değişimlerinin üstüne bir de tablet kullanıcıları var ki onlar da %18’lik dilimi oluşturuyorlar. Geçen yıla göre bu oran %9’luk bir artışla sonuçlanmış. Total hesaplamalar ele alındığında, Twitter’a tabletten veya akıllı telefonlardan bağlanan kullanıcı rakamları %56’dan %71’e terfi etmiş. Değişim gösteren bu rakamlara bakıldığında akıllı mobil teknolojinin ilerlemesi, hemen hemen tüm kullanıcıların vazgeçilmezi olan sosyal medyanın aktif ziyaretçi sayısını arttırıyor.

Haberin Devamı

Mart ve Ekim ayları arasında kalan 6 aylık bir araştırma süreci içerisinde taşınabilir akıllı telefonların ve tabletlerin, aktif sosyal medya kullanıcısı rakamlarını zirveye taşıdığı biliniyor. Taşınabilir akıllı cihaz kullanım oranının tüm dünya genelinde artmasının yanı sıra sosyal medyanın nabzını tutan Facebook ve Twitter da yan uygulamalara yöneliyor.

Facebook’un en son projesi olan Facebook Home’dan sonra mobil kullanıcı sayısını katbekat arttırması üzerine, Twitter da geçtiğimiz günlerde indirilebilir hale getirdiği Vine isimli uygulamasını kullanıcılarına sundu.