Teknoloji Twitter artık herkes için 280 karakter

Twitter artık herkes için 280 karakter

08.11.2017 - 16:09 | Son Güncellenme:

Twitter kullanıcıları Eylül ayında aldıkları bir bilgiyle artık 280 karakter tweet atılmasının mümkün olacağının haberini almuştı. O güncelleme artık tüm platform ve kullanıcılarda aktif.

Twitter artık herkes için 280 karakter

/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Eylül ayında dünyadaki herkesin tek bir Tweet’le kendini daha kolay anlatabilmesi için 140 karakter limitini arttırarak test denemelerine başlayan Twitter, amacının Twitter’ı Twitter yapan hız ve özlüğü korumak ve jenerik değişiklikler ile daha çok ifade özgürlüğü olduğunu açıklamıştır. Beta testin verilerine göre hedefine ulaştığını düşünen Twitter, 280 karakter değişimini tüm dillerde başlatacağını açıkladı.

Testin ilk günlerinde, yeni ve alışılmamış bir uygulama olduğu için birçok insan 280 karakter limitini doldurarak Tweet attı ama kısa bir süre sonra bu değişim olağanlaştı İnsanların 140 karakterden daha fazlasını kullanmaları gerektiğinde daha kolay ve daha sık Tweet attıklarını saptayan Twitter, asıl önemli olanın, insanlar çoğunlukla 140’tan az karakter kullanarak Tweet attılar ve Twitter’ın öz olma özelliği korunmuş oldu.

Twitter’da ilerleyen günlerde 280 karakterli hikaye şeklinde tweetler mi? Alışılmış 140 karakter rutin tweetler mi göreceğiz, bekleyip hep birlikte göreceğiz.