Teknoloji Twitter'ın Türkiye Karnesi

Twitter'ın Türkiye Karnesi

07.11.2012 - 09:44 | Son Güncellenme:

Mikro blog ağı Twitter, ülkemizde milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Peki Türkiye'de kaç Twitter kullanıcısı var, saniyede aynı anda kaç Türkçe tweet atılıyor? Cevaplar haberimizde.

Twitterın Türkiye Karnesi

Hızına yetişilmez bir akış, hayat kadar hızlı akıp giden yapısıyla sosyal ağ Twitter'ı oldukça sevdiğimiz su getirmez bir gerçek. Gerek siyasiler, gerekse de sanatçılar tarafından kullanılmasıyla tüm ülkemize popülerliği yayılmış bu sosyal ağda, günde milyonlarca tweet atılıyor.

Haberin Devamı

Bu yoğun kullanım dikkate alındığında, Yandex'in derlediği verilere göre Twitter'ın 3.8 milyondan fazla Türkçe Twitter kullanıcısı bulunması da çok önemli. Her ne kadar ülkemizdeki internet kullanıcıları dikkate alındığında bu rakam biraz az gözükse de dünya genelindeki Twitter kullanıcılarının %2.5'uğunu Türk Twitter kullanıcılarının oluşturması önemli bir veri.

"Elinde tweet..."

Türk kullanıcıları haftaiçi günlük olarak ortalama 3.7 milyon tweet atarken, hafta sonları ise günde ortalama 2.5 milyon tweet atıyor. Hafta içlerinde saniyede atılan ortalama tweet sayısı 42'yi geçiyor.

Ağustos 2012 - Eylül 2012 arasında derlenen rapora göre, Türkiye'nin bu dönemde en çok kullandığı hashtag'ler şöyle: #matrax, #bencemutluluk ve #turkiyeafyonaagliyor.

Haberin Devamı

En çok bahsedilen 10 Twitter kullanıcısına gelince, burada da astroloji ile ilgili birden fazla hesabın bulunduğunu görüyoruz. Anlaşılan Twitter kullanıcıları astrolojiye bir hayli meraklı!

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.