Teknoloji Uber, Bir Ülkede Daha İsyana Neden Oldu

Uber, Bir Ülkede Daha İsyana Neden Oldu

22.03.2016 - 14:50 | Son Güncellenme:

Son yıllarda Fransa ve çeşitli ülkelerde protestolara neden olan Uber, bu sefer Endonezya’da işlerin karışmasına yol açtı…

Uber, Bir Ülkede Daha İsyana Neden Oldu

Kısa sürede popüler olmayı başaran taksi uygulaması Uber, bildiğiniz üzere düşük ücretler karşılığında seyahat etmeyi mümkün kılmakta. Sadece seyahat eden taraf değil aynı zamanda taksici olmaya da izin veren uygulama, bu sayede karşılıklı olarak fayda sağlamakta. Gerekli onay işlemlerinden sonra kişiye para kazandıran sistemin bir yandan da müşterilere uygun fiyatlı taksicilik hizmeti sağladığını söylemek mümkün. Durum böyle olunca geleneksel taksilere göre daha fazla tercih edilen sistem, ne yazık ki bazı ülkelerde protesto gösterilerine yol açmakta. En son Fransa’nın karışmasına neden olan uygulama, şimdi ise Endonezya’da işlerin karışmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Jakarta şehrinde yaşatan taksiciler, Uber uygulamasının kullanımından dolayı işlerinin azaldığını ve bu nedenle zarara uğradıklarını belirtiyor. Hatta bu konuda devletin herhangi bir önlem almamasını protesto eden taksiciler, ne yazık ki trafiğin uzun bir süre durmasına yol açtı. Çeşitli materyalleri yakan ve yolları kapatan protestocular, en büyük nedenin Uber olduğunu belirtmeden geçmedi. Ancak gösterilere sadece bu uygulamanın neden olmadığını aynı zamanda Grab ve GoJek gibi hizmetlerin de kaynaklık ettiğini söyleyebiliriz.

Umuyoruz ki gösterilere sahne olan Endonezya’da işler bir an önce yoluna girer ve hem olay taksiciler açısından hem de kullanıcılar bakımından tatlıya bağlanır.

Uber, Tam 100.000 Adet Mercedes Siparişi Verdi