Teknoloji Uber, yönetimde değişikliğe gidebilir

Uber, yönetimde değişikliğe gidebilir

12.06.2017 - 14:11 | Son Güncellenme:

Mobil uygulama üzerinden ulaşım hizmeti veren Uber'in 11 Haziran'da yaptığı toplantıya göre bazı yöneticilerin pozisyonunda değişiklikler olabilir. Başta CEO Travis Kalanick'in görevinden alınabileceği konuşuluyor.

Uber, yönetimde değişikliğe gidebilir

Uber, geçtiğimiz günlerde taciz suçlamaları etrafında yürüttüğü soruşturmalar sonucunda 20'den fazla elemanını işten çıkarmıştı. Şimdi ise Uber'in 11 Haziran'da yapılacak toplantısında bazı yöneticilerin pozisyonunda değişiklikler olabileceği söyleniyor. CEO Travis Kalanick'in görevinden alınabileceği, işine geri döndüğünde ise daha düşük bir pozisyonda devam edebileceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

Bu karar Kalanick açısından iyi olabilir. Çünkü Kalanick'in annesi yakın zamanda bot kazasında ölmüş ve aynı kazada babası ağır yaralanmıştı. Bu nedenle de Kalanick'in bunlarla baş edebilmesi için bir izin alması gerektiği düşünülüyor.

Belirsiz bir gelecekle yüz yüze kalan diğer yöneticiler arasında Kalanick'in yakın danışmanlarından olan başkan yardımcısı Emil Michael bulunuyor. Emil Michael'ın bu Pazartesi görevinden istifa edebileceği de söyleniyor. Ayrıca insan kaynaklarının başındaki isim Ryan Graves ve teknik yönetici Thuan Pham'ın da pozisyonları değiştirilebilir.

Uber konu hakkında açıklama yapmadı. Şirketin kararlarını 13 Haziran'da personele bildirmesi bekleniyor. Bu kararların bazıları basına da sunulacak.