Populer Bilim Uzaylılar aramızda mı?

Uzaylılar aramızda mı?

12.07.2011 - 13:30 | Son Güncellenme:

Uzaylılar aramızda mı? Böyle düşünen ne kadar fazla kişi olduğunu görünce inanamayacaksınız!

Uzaylılar aramızda mı

Çok uzun zamandır insanların merakını cezp etmeyi başaran uzaylılar sadece bilim kurgu hikayelerinin parçası değil. Tahmin ettiğinizden çok daha fazla insan uzayda bizim dışımızda akıllı canlılar olduğuna inanıyor. Hatta bazıları uzaylıların hiç de uzakta olmadıklarını, yanımızda yani Dünya'da yaşadıklarına inanıyor.

Araştırma firması Ipsos'un yaptığı ankete göre her 5 kişiden biri uzaylıların dünyada gizlenmiş veya şekil değiştirmiş olarak yaşadıklarına inanıyor. Erkeklerin kadınlara göre bu düşünceye daha çok inandıkları görülüyor. Araştırmaya göre ankete katılan erkeklerin %22'si uzaylıların Dünya'da olduklarını söylerken, kadınlar da bu oran %17.

Dünya'daki uzaylılar fikrine gençler daha yakın görünüyor. 35 yaş altı katılımcıların %25'i bu fikre inandığını belirtirken, 35 - 54 yaş arasındaki katılımcılarda oran %16'ya düşüyor. 55 yaş üzerindekilerin Dünya'daki uzaylılara inanların oranı ise sadece %11.

Ülkelere göre bakıldığında bu fikre en çok sahip çıkanlar Hintliler. Hintlerin %45'i uzaylıların aramızda olduğunu düşünüyor. Ardından %42 ile Çinliler, %29 ile Japonlar ve %25 ile Güney Koreliler yer alıyor. Avrupa'da İtalyanların %25'inin bu fikre yakın olduğu görülürken ABD'de ise oran %24.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.