Teknoloji Verimsiz şeffaf ampullerin sonu geliyor!

Verimsiz şeffaf ampullerin sonu geliyor!

01.12.2010 - 15:42 | Son Güncellenme:

Philips, Türkiye’de verimsiz şeffaf ampullerin satışını sonlandırıyor

Verimsiz şeffaf ampullerin sonu geliyor

Philips, enerji verimliliği ve sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ederek, 31 Aralık 2010 itibariyle, 100w ve 75W verimsiz şeffaf ampullerin hem profesyonel hem de tüketici kanallarında satışını sonlandırıyor.

Haberin Devamı

130 yıldır kullanılmakta olan verimsiz şeffaf ampullerin satışının Avrupa Birliği’nin “aydınlatmada enerji verimliliğini artırma projesi” kapsamında, AB ülkelerinde tamamen yasaklanmasından hareket eden Philips, Türkiye’deki verimsiz şeffaf ampul satışını durdurma ve yerine enerji verimliliği yüksek ürünleri tüketici ile buluşturma kararı verdiğini açıkladı.


Türkiye’de ne kadar tasarruf sağlanabilir?

Philips Aydınlatma Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı Ülkem Kırımlı “Şeffaf ampul kullanımının sona erdirilmesinin enerji verimliliğinin artması ve karbon emisyonlarının azaltılmasına önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Türkiye’deki 80 milyon adet seffaf ampulun enerji verimli ampuller ile degistirilmesi sonucu yılda* 1.6 milyar TL’lik tasarruf sağlanabileceğini belirten Kırımlı bu rakamın 7.000 GWh’lik enerji tasarrufuna (Keban Barajı’nın yıllık üretimi 6.600 GWh’dir.) eşit olduğunu ve bu miktarın 190 milyon ağacın temizleyebileceği 4,2 milyon tonluk karbondioksit salınımından tasarruf anlamına geldiğini vurguladı”

Haberin Devamı

Kırımlı sözlerine “bir hanede 12 adet aydınlatma noktası olduğunu öngördüğümüz takdirde ampul başına 20 TL tasarruf ile hane başına 240 TL seviyesinde tasarruf yapılacağı öngörülmektedir” diye devam etti.

*Kabuller : 100W yerine 18 W ampul, günde 3 saat kullanım, 100 W ve buzlu ampul adedinin 80 mio adet olduğu, ampullerin 8 yıl ömürlerinin olduğu ve elektriğin kdv hariç 0,196 ytl/kws olduğu dikkate alınmıştır.

Philips’ten modern, enerji verimli alternatif aydınlatma çözümleri

Yeni nesil LED, enerji verimli halojen ve enerji tasarruflu kompakt floresan ampul (CFLi) gibi alternatif aydınlatma çözümlerini tüketicilerin de ulaşabileceği zincir mağazalarda ve tüm satış noktalarında özel kampanyalar ile hazır hale getiren Philips, tüm profesyonel müşterilerine de tam ürün gamı ve sistem çözümleri ile bu değişim sırasında destek olacak.
Dünyanın en enerji tasarruflu halojen çözümleri
Işık kalitesi, ambiyans ve ortam yaratmada en iyiyi sunmak için tasarlanan Eko Klasik serisi, duyarlı tüketicilere, evlerini şık bir şekilde aydınlatma olanağı sunarken enerji tasarruf teknolojisinin en yeni gelişmelerinden faydalanarak yüzde 50’ye kadar enerji tasarrufu yapmalarını da sağlıyor. Bunun yanı sıra Philips Eko Klasik serisi tüketicilerin ışık seviyesini ayarlayabilmelerini ve diledikleri ortamı yaratabilmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

Enerji tasarruflu kompakt floresan (CFLi) aydınlatma çözümlerinin artan performansı
Son birkaç yılda enerji tasarruflu kompakt floresan aydınlatma çözümlerinin performansında önemli bir artış sağlandı. Philips, ışık seviyesi ayarlanabilen enerji tasarruflu kompakt floresan serisi geliştirdi. Yeni nesil enerji tasarruflu ampullerin şekli ve tasarımı da geliştirildi ve böylece her tür armatür ile rahatlıkla kullanılabilir hale getirildi.

LED tabanlı çözümler

Philips, LivingColors ve Ledino serileri ile CandleLight ve AquaLight gibi ev aydınlatma aksesuarlarıyla evlerde hoş bir ortam yaratacak geniş bir ürün profili sunuyor.

Philips Aydınlatma Türkiye Yürütme Kurulu Başakanı Ülkem Kırımlı sözlerini “LED geleceğin aydınlatması. Led aydınlatma, iç mekan uzmanlarına tasarımda özgürlük sağlarken tüketicilere de tek bir düğmeye basarak evlerinde farklı ortamlar yaratma olanağı sunuyor. Philips, tüketicilere hayatı mümkün olduğunca kolay ve rahat hale getiren sorunsuz ürünler sunuyor. Bu da müşterilerimize yüksek kaliteli ve sürdürebilir çözümler sunmaya devam edeceğimizi gösteriyor” diye tamamladı.
Philips, öncüsü olduğu LED teknolojisi ile tüketiciler için çığır açmaya devam ederken, enerji tasarrufu, şıklık ve güzelliği bulunduğu mekanlara taşıyor

Yazarlar