Teknoloji Vivo, ekran üzerinde parmak izi tarayıcı olan ilk telefonu tanıttı

Vivo, ekran üzerinde parmak izi tarayıcı olan ilk telefonu tanıttı

10.01.2018 - 13:27 | Son Güncellenme:

Apple ve Samsung tarafında beklenen hamle Vivo'dan geldi. Birkaç senedir beklenen ancak karşımıza çıkmayan ekrana gömülü parmak izi okuyucu özelliği, ilk kez Vivo tarafından CES 2018’de tanıtıldı.

Vivo, ekran üzerinde parmak izi tarayıcı olan ilk telefonu tanıttı

Hala devam eden ve ilgiyle takip edilen CES 2018’de ekrana gömülü parmak izi okuyucu bulunan ilk telefon tanıtıldı. İlgiyle karşılanan özelliğe sahip cihazın kısa süre içerisinde piyasaya çıkacağı da bildirildi ancak cihazın sadece Çin’de satışa sunulması bekleniyor.

Haberin Devamı

Apple ve Samsung’a parmak izi teknolojisi konusunda önderlik edecek bu özellik, telefondan bağımsız olduğu için özelliği yakın zamanda diğer şirketlerinde kullanmaya başladığını görebiliriz. Şirketler, özelliği kullanması durumunda parmak izi tarayıcıyı ekranın istedikleri yerine yerleştirebilecekler.

Vivo, ekran üzerinde parmak izi tarayıcı olan ilk telefonu tanıttı

Sadece OLED ekranlar ile uyumlu olan sensör, parmağınızı ekrana koyduğunuzda parmağınızı aydınlatarak cihazın sizi tanımasını sağlıyor. Ayrıca ekran kapalı durumdayken dikkatli bakarsanız sensörü görmeniz mümkün.
Parmak izi tanıma süresi 0.7 saniye olarak vaat edilen süre, diğer parmak izi okuyuculardaki 0.2 saniyeden daha uzun olarak gözüküyor olabilir ancak ekrana gömülü teknolojinin yeni olması ve ilk defa deneniyor olması göz önünde bulunduğunda 0.7 saniyelik bir süre aslında heyecan uyandırıcı.