Teknoloji Western Digital, SanDisk’i Bitirdi

Western Digital, SanDisk’i Bitirdi

13.05.2016 - 14:22 | Son Güncellenme:

Western Digital bugün itibariyle resmi olarak, bir zamanlar büyük rakibi olan flash bellek üreticisi SanDisk’in sahibi oldu.

Western Digital, SanDisk’i Bitirdi

Satın alımı gerçekleştiren makamların imzaları atması ile beraber satın alım resmi olarak gerçekleşti. İki depolama teknolojileri üreticisi arasındaki anlaşmanın sağlandığı aslında Ekim ayında açıklanmıştı. Bu satın alım yaklaşık olarak 19 milyar dolara gerçekleşmişti. Çinli firma Unisplendour anlaşma gereğince Western Digital’in %15 hissesini alacaktı ancak geçtiğimiz Şubat ayında teklifi 16 milyar dolara çekmişti.

Haberin Devamı
İki Tarafta Memnun

Western Digital tarafından yapılan açıklamada bu satın alımdan dolayı şirket içerisinde çok olumlu bir hava olduğunu ve bu hafta itibariyle lider depolama çözümleri firması haline geldikleri söylendi. Şirketin yöneticisi Steve Milligan bu işlemin transformasyonal kombinasyon olduğunu dile getirdi. Western Digital’in normal harddiskler üzerindeki çalışmaları devam ederken bir taraftan da daha hızlı ve daha dayanıklı hale gelen ssdlerin geliştirileceği ve daha ucuz hale getirileceği yine bugün anlaşmanın ardından açıklandı. Tabi artık ssd bölümünü SanDisk bölümü WD adı altında devam ettirecek.

İlginizi Çekebilir: Samsung Gear 360’ın Çıkış Tarihi Belli Oldu Çok Büyük Bir Değişiklik Olmayacak

Şirketin CEO’su yine Miligan olacak. SanDisk‘in CEO’su ve kurucusu olan Sanjay Mehrotra ise Western Digital’in yönetim kurulu kadrosunda yer alacak. Mehrotra değişimin ve büyümenin ancak elden ele olabileceğini açıkladı ve bu olayın iki firma içinde bir başarı olduğunu dile getirdi. SanDisk adı ise ölmeyecek. Gelecek ürünlerde markanın adı yer almaya devam edecek.

Haberin Devamı

Son teknolojiler ve yeni çıkan ürünler ile ilgili merak ettiğiniz sorunların cevaplarını Silikon Vadisi’nin Youtube kanalında bulabilirsiniz.

Oyuncular İçin En İyi SSD Hangisi?