Teknoloji Windows Kullanıcılarına Önemli Uyarı

Windows Kullanıcılarına Önemli Uyarı

15.04.2016 - 14:50 | Son Güncellenme:

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı yaptığı açıklamada Windows kullanıcılarından oldukça ilginç bir şey istedi.

Windows Kullanıcılarına Önemli Uyarı

Açıklamada bilgisayar kullanıcılarının bilgisayarlarda Apple’ın Windows için geliştirdiği QuickTime programı yüklü ise kaldırmalarını tavsiye etti. Çünkü Apple artık QuickTime’ın bu sürümünü güncellemiyor ve QuickTime‘da iki büyük açık bulunuyor.

Haberin Devamı

Bakanlığın açıklamasına göre bu açık kullanıcı gizliliği için tehdit oluşturuyor. Bu yüzden programın bilgisayardan tamamen kaldırılması tavsiye ediliyor. Aynı tavsiye Zero Day Initiative’in güvenlik firması Trend Micro’da verdi. Bu açığı ilk fark eden de yine bu firma. Trend Micro bu açığı kullanan bazı saldırıların yapıldığını ancak bu saldırıların başarısız olduğunu açıkladı. Apple bu program ile ilgili güncellenme yapmayacağı için bu açıktan gelecek olarak saldırıların önlenemeyeceği de belirtilenler arasında.

Amerikan Hükümeti kendi geliştirdiği yazılım olan Computer Emergency Readiness Team (CERT) yazılımı ile güvenlik açıklarını düzenli olarak duyuruyor. Çoğu zaman yapılan duyurular ant-virüs yazılımınızı güncel tutun ya da bilgisayarınızı güncel tutun gibi açık uçlu duyurular. QuickTime konusunda ise Apple uzun süre Windows’a destek vermişti. Ancak video oynatıcı hem Windows 8 hem de 10 tarafından desteklenmiyor. Böyle olunca Apple’ın bu programı güncellemesi için aslında tüm nedenleri ortadan kalkmış oluyor. Hem Microsoft hem de Apple olayla ilgili bir açıklama yapmadı. Programın Mac versiyonu ise düzenli olarak güncellendiği için herhangi bir tehdit barındırmıyor.