Populer Bilim Wyeth Bilimsel Araştırma Yarışması sonuçlandı

Wyeth Bilimsel Araştırma Yarışması sonuçlandı

09.01.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tıp alanında bilimsel araştırmaları özendirmek ve genç araştırmacıları desteklemek amacıyla verilen Wyeth Bilimsel Araştırma Ödülü’ne Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. İnci Yıldırım’ın çalışması değer görüldü.

Wyeth Bilimsel Araştırma Yarışması sonuçlandı
Bu yıl 14.’sü düzenlenen Wyeth Bilimsel Araştırma Yarışması’na, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden bilim insanları toplam 18 proje ile başvurdu. “Aşı ile Korunulabilen Hastalıklar” konulu bu yılki yarışmaya katılan projeler, 11 akademisyenden oluşan Wyeth Bilimsel Araştırma Yarışması Bilimsel Kurulu tarafından değerlendirildi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. İnci Yıldırım’ın “Türkiye’de farklı yaş gruplarında Neisseria meningitidis’e karşı serogrup-spesifik antikorların tespiti: Zamana bağlı epidemiyolojik değişimler ve meningokok aşısı seçimi üzerindeki etkisi” çalışması Wyeth Bilimsel Ödülü’ne değer görüldü.

Haberin Devamı
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi’nden Dr. Ahmet Soysal ise Tüberküloz teması olmayan BCG aşılı sağlıklı çocuklarda pozitif tüberkülin cilt testinin T hücre tabanlı T-SPOT TB testi ile karşılaştırdığı bilimsel çalışmasıyla ikincilik ödülünü aldı.

Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi’nden Dr. Duygu Eşel “Kayseri’de invazif hastalık etkeni pnömokoklar: Aşılarla ne kadarı önlenebilir?” konulu çalışmasıyla üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Dünyada araştırma ve geliştirme alanında pek çok saygın ödüle sahip olan ve ülkemizde yarım asra yakın bir süredir faaliyet gösteren Wyeth, 1988 yılından bu yana düzenlediği bu yarışma ile Türkiye’de sağlık ve tıp alanlarında bilimsel araştırmaları özendirmeyi ve genç araştırmacıları desteklemeyi amaçlıyor. Wyeth ve Yarışma Bilimsel Kurulu 2007 yılı yarışma konusunu, aşı ile önlenebilir hastalıkların ülkemiz için öneminden yola çıkarak “Aşı ile Korunulabilen Hastalıklar” olarak belirlemişti. Ayrıntılı bilgi için:
Grup7 İletişim Hizmetleri
Mehtap Çakıroğlu Kaynak
Tel: 0212 292 13 13