Oyun Xbox One'da ayarlar artık bulutta saklanabilecek

Xbox One'da ayarlar artık bulutta saklanabilecek

30.10.2017 - 16:58 | Son Güncellenme:

Microsoft, yeni oyun konsolu Xbox One X'e geçiş yapacakların veya sadece arkadaşının konsolunda oyun oynamak isteyenler için daha kullanışlı bir deneyimi sunmayı hedefliyor. Bundan böyle kullanıcılara konsollarının ayarlarını bulutta saklama imkanı sunuluyor.

Xbox Oneda ayarlar artık bulutta saklanabilecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Xbox Insiders programının üyeleri için alfa formunda bir yazılım güncellemesi yayınlayan şirket, bu güncellemenin büyük kısmında kolay kuruluma odaklanıyor. Ön izleme versiyonunda kullanıcılara konsollarının ayarlarını bulutta saklama imkanı sunuluyor. Oyunlar dışında ayarların da kaydedilebilmesi, yeni bir konsol alanların kurulum için saatler bekleme derdini ortadan kaldırıyor. Sisteminiz ayrıca TV ve OneGuide ayarlarını harici bir saklama alanına yedekleyecek ve Xbox mobil uygulaması, ilk güncellemesini indirirken bir Xbox One X kurmanıza yardımcı olacaktır.

Bu aynı zamanda oyun hediye işlemlerinin resmi olarak başlatılmasına işaret ediyor. Birine en dijital Xbox One oyunlarını, görev ekipmanları (görev paketleri ve karakterler gibi), Xbox Live Gold veya Xbox Game Pass'ı hediye olarak verebilirsiniz. Sadece e-posta adreslerini veya Gamertag'ları bilmelisiniz.

Haberin Devamı

Güncelleme ile kullanıcılar ana ekranlarında kulüplerinden haberler veren kareler görebilecek. Böylelikle oyuncuların oyun gruplarında nelerin olup bittiğini takip etmesi kolaylaşacak. Rehber bölümünde ise yakın zamanda oynanan oyunlar için mini oyun merkezleri bulunacak. Hub içeriğini kontrol etmek için oynamakta olduğunuz şeyi bırakmanız gerekmez. Ve eğer bir oyunda sıfır başarı elde ettiğinizden biraz utanırsanız kişisel ve genel profillerinizde bu başarısız oyunları gizleyebilirsiniz.

Insiders üyeleri için güncellemenin birkaç hafta içinde sunulması bekleniyor. Tüm Xbox One kullanıcılarının bu yeniliklerden ilerleyen zamanda yararlanacak.