Teknoloji Yeni Müzikler Keşfetmenin Tam Zamanı!

Yeni Müzikler Keşfetmenin Tam Zamanı!

29.03.2013 - 12:14 | Son Güncellenme:

Hiç şüphe yok ki ister işiniz olsun ister boş boş evde oturuyor olun müzik dinlemeden geçirdiğimiz bir gün yok.

Yeni Müzikler Keşfetmenin Tam Zamanı

Hissettiğimiz her duyguyu karşılayan stresli, mutlu, hüzünlü, yorgun, enerjik olduğumuz her an ya müzik dinleriz ya da bir şeyler mırıldanırız.

Haberin Devamı

Eğer sizde müzik dinlemeyi seviyorsanız muhtemelen siz de birçok kez playlistinizi dinlerken bir süre sonra elinizdeki tüm şarkılardan bir an sıkılmış ve yeni playlist oluşturma çabasına girmişsinizdir. Bu arayış hem zaman alırken hem de kimi zaman sıkıcı olabiliyor.

İnternet üzerinden müzik servisi olarak çalışan, müzik dinleyebileceğiniz birçok site var. Myspace, Fizy, Groveshark, Last Fm gibi örnekler çoğaltılabilirken itiraf etmem gerekir ki Myspace ve Last Fm’e bir türlü ısınamadım, Fizy’nin iyi bir müzik deposu olmasına rağmen yavaş çalışması, takılmalar yaşaması çoğu zaman beni çileden çıkardığı olmuştur. Tüm bu servislerden sıkılıp kimi zaman kendime bir playlist oluşturma çabasına girsem de bu durum bazen oluşturduğum albümün toplam süresinden daha uzun sürebiliyor.

Haberin Devamı

Yeni parçalar için 8tracks

Bugün sizlere son zamanlarda bağımlısı olduğumuz ve müzik anlamında beni her gün şaşırtmayı başaran bir müzik servisinden 8tracks’dan bahsedeceğiz. 8tracks’ı kullanmaya başladığınız ilk anda biraz yabancılık çekebilirsiniz ancak hem internet üzerinden hem de uygulama olarak kullanabileceğiniz bu servis çok kısa bir zamanda vazgeçilmeziniz olacak.

8tracks her ne kadar diğer müzik servislerinin yaptığı işten farklı bir iş yapmıyormuş gibi görünse de, sizleri eskiden sevdiğiniz şarkıları karışık kasetler haline getirdiğiniz günlere götürecek. Bu servis sizlere hem kendi karışık albümünüzü yapma şansı tanırken hem de o anki modunuza göre daha önce başkaları tarafından hazırlanmış albümleri dinleyebilmenize olanak sağlıyor. Arama butonuna o anki ruh halinizi yazıp, çıkan listelerde ruh halinize uygun tüm şarkıları bulabiliyor ve aynı zamanda bir sürü yerli ve yabancı yeni şarkı keşfedebiliyorsunuz. Modunuz ve sevdiğiniz müzik tarzı her ne olursa olsun 8tracks’ın müzik konusunda tüm beklentilerinizi karşılayacağından emin olabilirsiniz.

Buraya kadar her şey güzel ancak bu servisin hiç mi kötü bir yanı yok? Bana göre 8tracks’ın tek bir kötü yanı var o da dinliyor olduğunuz her albüm için bir saat içerisinde 3 adet şarkı atlama hakkınız var. Aynı zamanda oluşturulan albümlerin şarkı listesini göremediğiniz için çoğu zaman bir sonraki şarkıyı merakla beklemeniz gerekebiliyor. Bu yüzden dinliyor olduğunuz albümdeki beğenmediğiniz şarkıları atlarken tasarruflu davranmaya özen göstermek gerekiyor.

Haberin Devamı

Eğer sizlerde zaman zaman müzik albümünüzden sıkılıp dinleyecek şarkı bulamıyorsanız 8tracks sizin için biçilmiş kaftan.