Teknoloji Yeni nesil iPhone'larda kullanılacak işlemcilerin üretimine başlandı

Yeni nesil iPhone'larda kullanılacak işlemcilerin üretimine başlandı

23.05.2018 - 10:16 | Son Güncellenme:

Bu yılın ilerleyen günlerinde piyasaya sürülecek yeni iPhone'lara güç verecek yeni nesil işlemcinin üretimine başlandı. Taiwan Semiconductor Manufacturing, A12 yongası olarak adlandırılması beklenen işlemcilerin seri üretimine başladı.

Yeni nesil iPhonelarda kullanılacak işlemcilerin üretimine başlandı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bir sonraki iPhone modellerinde kullanılacak yeni nesil işlemcilerin seri üretimine geçildi. Apple'ın üretim ortağı olan Taiwan Semiconductor Manufacturing (Tayvan Yarıiletken İmalatı) A12 çipi olarak adlandırılması beklenen işlemcileri seri üretime soktu. Çipin 7-nanometre tasarımının, mevcut Apple cihazlarında bulunan 10 nanometrelik çipten daha hızlı ve verimli olacağı söyleniyor.

Bu çip, Apple cihazlarının uygulamaları daha hızlı çalıştırmasına yardımcı olacak. Daha uzun kullanım süresi de sağlayacağı söylenen çip, rekabetçi mobil pazarda şirkete avantaj sağlayacak.

Apple, küresel akıllı telefon pazar payını, 2018'in ilk çeyreğinde, sevkiyatlarda genel bir düşüş yaşatmasına rağmen büyütmeyi başardı. Apple, 7-nanometre çipiyle bu trendi devam ettirebileceğini umuyor, ama yalnız değil. Samsung da 7 nanometre çipler üretmeye başlayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Apple, konu hakkında yorum yapmadı.