Teknoloji Yenilenen Hotmail’in Özellikleri (Outlook Özellikleri)

Yenilenen Hotmail’in Özellikleri (Outlook Özellikleri)

17.01.2014 - 14:05 | Son Güncellenme:

Bir dönem e-posta hizmetleri arasında en fazla kullanılan Hotmail hizmeti kullanım bakımından düşüş yaşadı.

Yenilenen Hotmail’in Özellikleri (Outlook Özellikleri)

Rakipleri bu durumu değerlendirmek için birkaç tane e-posta kullanım hizmetleri piyasaya sürdüler. Hotmail kendi özelliklerinde yenileme politikası izleyerek, eskisinden daha fazla kullanıcıya sahip oldu.

Haberin Devamı

Hotmail kendi içerik özelliklerinde ve gizliliği daha fazla sağlamaktadır. Hotmail yenilen özelliklerinden, istenmeyen sitelerden gelen mailleri bir daha görmek istemediğinizde süpür bölümü ile sürekli okumadan silmek yerine anında sizin yerinize silmiş olmaktadır. Gelen kutunuzun boşuna dolmasını önlemek amacıyla siz Hotmail kullanıcıları için kullanılan en iyi özelliklerin başında gelmektedir.

Diğer önemli Hotmail özellikleri şunlardır:

Temizlemeyi programlama ile en son iletinin saklanması: İstemediğiniz yada her gün internet üzerinden gönderilen maillerin gelen kutunuzu doldurmasına izin vermeden sizin istediğiniz mailler üzerinde geldikleri anda silmeye başlamaktadır. Gelen mailleri silme programına ekledikten sonra siz görmeden mailleriniz gelen kutunuzdan silinmektedir. Gelen kutunuzda bulunan bir evrakın saklanması gerektiğinde de yine bu program ile istediğiniz yere taşıyabilirsiniz.

Tek tıkla gönderim listesinden çıkış: Daha önce abone olmuş olduğunuz, haber siteleri, reklâm sitelerinden gelen mailleri istemediğiniz de e-postanın yanıtla menüsünden aboneliği kaldır diyerek gelen e-postaları silmiş olmaktasınız.

Fotoğrafların albüme dönüştürülmesi: Hotmail içerisine gelen ve göndermek istediğiniz fotoğraflar üzerinde düzenlemeler yapabilir, albüm adı verebilirsiniz. Hotmail içerisinde gelen fotoğrafları anında görme imkânı ile bekleme yapmadan slâyt gösteri olarak fotoğraflarınıza bakabilirsiniz. Kendi düzenlediğiniz fotoğraf albümünüzü gönderdiğiniz kişilerde slâyt gösteri olarak fotoğraflarınıza bakabilme imkânına sahip olurlar. E-postanıza gelen veya gönderilen fotoğrafların hepsini aynı anda bilgisayarınıza yâda telefonunuza indirebilirsiniz.

Hızlıcı yapılmak istenilen işlemlerin belirlenmesi: e-postanıza gelen maillerin fazla yer kaplaması sonucu silmek istediğiniz maillerin üzerine gelerek sil veya tümünü sil diyerek gelen kutumuzda temizleme işleme yapabilmekteyiz. Hotmail’inize gelen maillerin üzerine gelerek okundu/okunmadı gibi ibareler koyabilmektesiniz. Kolay kullanımı ile Hotmail aranılan tüm özellikleri değiştirdiği yeni kullanım imkânları ile sizlerin e-posta gönderim ve alım işlemlerinizi kullanışlı hale getirmektedir.

Önemli e-postaların listenin tepesinde durması: gelen mailinizi okuduktan sonra çıkan bayrak ile listenin başında olmasını istediğiniz e-postalarınız için tasarlanmış en yeni özelliklerden biridir. Hotmail üzerinden gelen önemli evraklarınızda yada takip ettiğiniz haberler için oldukça uygun ve kullanışlı bir özelliktir.

Yenilenen birçok özelliği ile Hotmail kullanmaktan vazgeçemeyeceksiniz. Bir dönem düşüşte olan Hotmail kendini yenilediği özellikleri ile uzun yıllar kullanım sıralamasında üst sıralarda kullanım sağlamaktadır. Hotmail Outlook hizmetine geçtikten sonra eski kullanıcılarının tüm bilgilerini Outlook hizmetine geçirmiş ve kullanıcılarından tam not almıştır. Kullanıcıları tarafından Outlook’a geçtiği gün 1 milyon kullanıcıya ulaşan Hotmail hizmeti, gün geçtikçe daha da fazla e-posta kullanıcısına ev sahipliği yapmaktadır. Hotmail her gün dosya gönderimi ve alımı konusunda rakiplerinden daha fazla kullanılmaktadır.