Teknoloji Youtube'a mahkeme yasağı

Youtube'a mahkeme yasağı

14.01.2014 - 12:55 | Son Güncellenme:

Bir süre önce Vimeo'nun mahkeme kararıyla kapatılmasının ardından bu kez de "YouTube'un mahkeme kararıyla yasaklandığı" iddiası ortaya atıldı.

Youtubea mahkeme yasağı

Bazı servis sağlayıcıları kullananlar dün siteye ulaşamadı ve "Bu site mahkeme kararıyla engellenmiştir" uyarısıyla karşılaştı.

Haberin Devamı

Facebook'ta Paylaş

Radikal.com.tr - TurkNet ve UyduNet üzerinden dün YouTube’a girmeye çalışan bazı kullanıcılar siteye erişim sağlayamadı ve karşılarında ‘Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararı ile Engellenmiştir!!!’ uyarısını gördü.

YOUTUBE TURKNET’TE KAPALI

TurkNet'in, bazı kullanıcılarının halen YouTube’a girebildiği ancak iki hafta içinde tüm kullanıcıların YouTube’a erişiminin kapatılacağı açıklaması yaptığı belirtilirken UyduNet’in çağrı merkezinden ise daha farklı bir açıklama yapıldı. Mahkeme kararının gün içinde alındığını ve gün sonuna doğru yasağın kalktığını dile getiren çağrı merkezi yetkilileri YouTube’a gün içinde erişimin sağlanamadığını doğrularken, akşam saatlerinde erişim probleminin ortadan kalktığını dile getirdi.

Haberin Devamı

TTNET VE SUPERONLINE'DA SORUN YOK

TTNET ve SuperOnline’a ise böyle bir mahkeme kararı ulaşmış değil ve YouTube’a bu servis sağlayıcıları kullananlar erişebiliyor.