İstanbul (TEKRAR) ‘İSTANBUL GRAVÜRLERİ’ SERGİSİ AÇILDI

(TEKRAR) ‘İSTANBUL GRAVÜRLERİ’ SERGİSİ AÇILDI

05.03.2016 - 16:03 | Son Güncellenme:

.

(TEKRAR) ‘İSTANBUL GRAVÜRLERİ’ SERGİSİ AÇILDI

1. Uluslararası “Engravist” Sanatsal Etkinlikler Buluşması kapsamında hazırlanan "İstanbul Gravürleri" sergisi açıldı. Türkiye’de yapılmış en büyük organizasyon olma özelliğini taşıyan sergi, 5 ayrı ülkeden sanatçıları ağırlıyor.
Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ile Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Engravist Uluslararası İstanbul Baskıresim Etkinlikleri sergisinin açılışına yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı. Yüksel Sabancı Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında bir konuşma yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Lütfü Kaplanoğlu, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri etkinliği geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Sergiye katılan sanatçılara teşekkür eden Doç. Dr. Kaplanoğlu, daha sonra katılımcılara teşekkür sertifikalarını takdim etti.
Sempozyum, çalıştay ve bir de serginin yer aldığı gravür alanında şimdiye kadar Türkiye’de yapılmış en büyük organizasyon olma özelliğini taşıyan 1. Uluslararası “Engravist” Sanatsal Etkinlikler Buluşması kapsamında 5 ayrı ülkeden sanatçılar ağırlanıyor. Etkinlik paralelinde düzenlenen “İstanbul” temalı çalıştayın sonunda üretilen eserlerin de yer aldığı sergide 70 sanatçı tarafından hazırlanan 107 ‘İstanbul’ temalı gravür yer alıyor.
İSTANBUL GRAVÜRLERİNİN ÜRETİLMESİ AMAÇLANIYOR
"Engravist” Sanatsal Etkinlikler Buluşması, İstanbul’un sahip olduğu köklü kültürel mirasın “İstanbul” temalı gravür çalışmaları aracılığı ile Balkanlar ve diğer akraba topluluklar arasında tanıtılması ve özellikle günümüz İstanbul gravürlerinin üretilmesini sağlamayı amaçlıyor. İstanbul’un tarihi ve kültürel mirasının tanıtımı ile turizmine de büyük katkı sağlayacak bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinliğin önümüzdeki yıllarda da tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesi, bu sayede Yıldız Teknik Üniversitesi’nin bir gravür müzesi altyapısına da kavuşturulması amaçlanıyor. Etkinlik ayrıca ulusal ve uluslararası katılımcılar arasındaki iletişimin güçlendirilmesine, bilgi ve tecübe paylaşımının artırılmasına da katkı sağlayacak.
Yüksel Sabancı Sanat Merkezi’ndeki ‘İstanbul Gravürleri’ sergisi 30 Mart’a kadar gezilebilecek.