Dünya Tel Aviv yine sokağa döküldü

Tel Aviv yine sokağa döküldü

17.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İsrail polisinin, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun iki ayrı davada “rüşvet”, “güveni kötüye kullanma” ve “yolsuzluk”la suçlanması için savcılığa tavsiye vermesinin ardından, Tel Aviv’de binlerce kişi yolsuzluk karşıtı gösteri yaptı.

Tel Aviv yine sokağa döküldü

Kentte toplanan binlerce eylemci, Başbakan Netanyahu’ya istifa çağrısı yaparken, İngilizce “Bay Bay Bibi” ve “Suç Bakanı” yazan pankartlar taşıdı. Netanyahu’nun, hakkındaki suçlamalara yönelik “Hiçbir şey olmayacak, çünkü hiçbir şey yok” açıklamasına eylemciler “Yalancı, yalancı” sloganları atarak karşılık verdi.

Salı günü İsrail polisi, Netanyahu’nun “Dava 1000” ve “Dava 2000” olarak anılan iki ayrı davada rüşvet, güveni kötüye kullanma ve yolsuzluk ile suçlanması için yeterli kanıta sahip olduklarına karar vermiş ve savcılığa Netanyahu’ya dava açılması tavsiyesi vermişti. Netanyahu ise hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu iddia ederek istifa etmesi yönündeki çağrıları reddetmişti. Tel Aviv’de aylardır her hafta yolsuzluk karşıtı gösteriler yapılıyor.

İddialı açıklama

Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu, Golan Tepeleri’nin sonsuza kadar İsrail’in elinde kalacağını söyledi. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilen 54. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’nda, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü. Netanyahu, görüşmede Guterres’e, “Golan Tepeleri sonsuza kadar İsrail’in elinde kalacak” dedi. İran’ın Suriye’deki askeri varlığına da değinen Netanyahu, “İran, Suriye’de üs inşa etmemeli buna karşı harekete geçeceğiz” fadelerini kullandı. İsrail, Suriye’ye ait Golan Tepeleri’ni 1967’den bu yana işgal altında tutuyor.

Yazarlar