Gündem Telekulak operasyonu: 54 kişi gözaltında

Telekulak operasyonu: 54 kişi gözaltında

26.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, siyasetçi, gazeteci, bürokrat ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin yasadışı dinlendiğinin belirlenmesinin ardından başlattığı soruşturma, dün operasyona dönüştü. Soruşturmanın, Cumhuriyet Savcısı Ali Kuşçuoğlu’nun Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili olmasının ardından, Memur Suçları Soruşturma Bürosu savcılarından Halil Maçkaya tarafından yürütüldüğü öğrenildi.

Telekulak operasyonu: 54 kişi gözaltında


Savcı Maçkaya, soruşturma kapsamında dün operasyon için düğmeye bastı. Maçkaya’nın koordinesindeki Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, Ankara, Diyarbakır, Konya, Van, Siirt, Düzce, Aksaray, Hakkâri, Bolu, Iğdır, Şanlıurfa ve Ordu’nun da aralarında olduğu 20 ildeki 54 kişi hakkında gözaltı karar verildi.
Eski Muş Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz, eski Ankara Emniyeti İstihbarat Şubesi’nden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney ve eski İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven’in de aralarında olduğu istihbaratçı polisler hakkında gözaltı karar verildiği öğrenildi. Ayrıca TİB personeli Yaşar Y., Adem A. ve Fikret Ö. hakkında da gözaltı kararı olduğu kaydedildi. Şüpheli polislerden 11’inin emniyet müdürü rütbesinde olduğu kaydedildi. Operasyonlar kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 54 şüpheliden 42’sinin gözaltına alındığı öğrenilirken, 12’sinin ise halen arandığı belirtildi.
Fuat Avni önlemi
Savcı Maçkaya’nın soruşturma bilgilerin sızmaması için özel önlem aldığı öğrenildi. Maçkaya, bu kapsamda hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerin bilgilerinin, daha önceki operasyonlara ait bilgileri operasyon öncesinde twitter hesabından duyuran Fuat Avni’nin eline geçmemesi için yoğun çaba sarfetti.
Maçkaya, başkent dışındaki şüpheliler için gözaltı ve yakalama kararlarını 05.00’te UYAP’a yüklerken, başkent içindeki şüpheliler için alınan gözaltı ve yakalama kararlarını ise özel kurye ile Ankara Emniyeti’ne gönderdi.
Savcının tüm çabalarına rağmen ise Fuat Avni, gece saat 02.00 sıralarında Ankara’da operasyon yapılacağı haberini twitter hesabından duyurdu. Ancak Fuat Avni daha önceki operasyonların aksine kimlerin gözaltına alınacağı veya şüphelilerin kim olduğuna ilişkin paylaşımda bulunmadı.

Yazarlar