Mersin Tema Vakfı Gönüllüleri Mezitli'de buluştu

Tema Vakfı Gönüllüleri Mezitli'de buluştu

19.11.2016 - 14:38 | Son Güncellenme:

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) gönüllüleri, Mezitli’de sohbet toplantısı düzenledi.

Tema Vakfı Gönüllüleri Mezitlide buluştu

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) gönüllüleri, Mezitli’de sohbet toplantısı düzenledi.
TEMA Mersin Şubesi’nin gönüllü üyeleri, Mezitli’de bir araya gelerek Down Kafe’de kahvaltı etkinlik düzenledi. Mezitli’de gerçekleştirecekleri projelerin yanı sıra çevre sorunlarının konuşulduğu toplantıya, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katılarak destek verdi.
"Mezitli halkı doğayı seviyor"
TEMA gibi önemli bir kuruluşa destek olmanın son derece gurur verici olduğunu söyleyen Başkan Tarhan, "TEMA Vakfı gönüllülerini böylesi güzel bir günde ilçemizde bir arada görmek bizleri mutlu ediyor, ümitlendiriyor. Hepimizin doğa için tek yürek olması gerektiğine inanıyorum. Doğaya sahip çıkmalı, saygı göstermeliyiz. Doğayı seven bir ilçeyiz. Bunu hayata geçirdiğimiz ’Jakaranda Koruluğu’ projemizde gördük. Öte yandan belediye olarak TEMA Vakfı’na yer verdik. Doğaya olan saygımızı ve hassasiyetimizi bugün olduğu gibi bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz" dedi.
TEMA Vakfı Mersin İl Temsilcisi Perihan Saydan Pazarbaşı ise amaçlarının, gönüllülerle birlikte idealleri bir arada tutmak olduğunu belirterek, "Mümkün olduğu kadar birlikte olmaya çalışıyoruz. Herkesin TEMA Vakfı’na destek olmasını istiyorum. Bunu cep telefonlarınızla mesaj atarak yapabilirsiniz. Ayrıca Mezitli Belediyesi’nin TEMA’ya vermiş olduğu koruluk alanını ziyaret ettik. Defne fidanı dikmiştik. Hepsi gayet sağlıklı. Bu da bizi oldukça mutlu etti. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’da tam bir doğa gönüllüsü. Bizi her zaman destekleyen birisi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
TEMA Vakfı Erdemli Temsilcisi Haluk Gülle’de, Mezitli Belediyesi’nin TEMA ile olan ilişkinin çok güçlü olduğunu dile getirerek, "Mayıs ayı içerisinde TEMA Vakfı Mezitli Şubemize göstermiş olduğu koruluk alanı gezdik. Bizlerde belediyenin göstermiş olduğu alana Erdemli TEMA olarak defne ağacı diktik. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a, doğaya ve TEMA’ya göstermiş olduğu yakınlığından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.