Eğitim Temel lise mi dershane mi?

Temel lise mi dershane mi?

26.06.2018 - 14:54 | Son Güncellenme:

Temel liseler 4 yıllık müfredatla dershanelerin okula dönüşüm sürecini kolaylaştırmak amacıyla kurulan eğitim kurumlarıdır. 2019 haziran ayında Anadolu liseleri veya fen liselerine dönüşüm sağlamayan temel liseler kapanacak ve devlet teşviklerini devlete iade etmek zorunda kalacaklardır.

Temel lise mi dershane mi

Temel liseler bulundukları binalarda Anadolu liselerine dönüşebilmesi için ikiyüzelli metre kare bahçesi ve giriş kapılarının mustekil olması gerekmektedir. Ankarada kendi binasında Anadolu liselerine dönüşüm sağlayan dershanelerin başında odtülüler dershanesi ve temel lisesi gelmektedir.

Haberin Devamı

Eğitim ve öğrenim sürecinde okulların öğrenci üzerinde çok etkisi bulunmaktadır. Temeli zayıf öğrencilerin öncelikle yaz kurslarına katılmaları ve matematik fizik kimya temellerini sağlam rayları oturtmaları gerekmektedir. Nasıl ki temelsiz bir binanın üzerine üst yapı kurulmuyorsa temelsiz bir şekilde üst sınıfa geçip o sınıftaki matematik fizik kimya programı alabilmesı o kadar imkansız olacaktır.

Peki çocuklarınızın ders çalışma alışkanlıkları yok ise nasıl bir ilerleme sağlayacağız ? Bu durum üzerinde durulması gereken çok önemli bir durumdur. Çünkü ders çalışma alışkanlığı olmayan öğrencinin eğitim hayatı sıkıntılı geçer. Örneğin Türkiye üniversitelerinin hangi bölümünü bitirme oranı sizce %99 dur. Hemen cevapları duyar gibiyim. Uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, aöf’nin bölümleri, mühendislik mi acaba hemen söylüyorum. ‘TIP’ şaşıranları görüyor gibiyim ama gerçek böyle peki bitirme oranları en düşük olan bölümler nereler yine tahmin edin bakalım. Hemen merakınızı gideriyim. Aöf’nin bölümleri ve aynı zamanda en kolay bölümleri; maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, işletme şaşkınlığınızı çok iyi anlayabiliyorum. Peki bunun sebebi ne; çünkü ders çalışma alışkanlığı olan öğrenciler iyi bölümlere gidip orda da alışkanlıklarını sürdürebiliyorlar. Alışkanlığı olmayan öğrenciler ise ki bu sorunu çözebilenlerin başında odtülüler dershanesi gelmektedir; iş imkanı çok az bölümleri dahi bitiremiyor. Bu alışkanlığa sahip olmayan öğrenciler gittikleri bölümlerde de vasatlığı sürüyorlar. Öğrencilere tavsiyelerimiz konuları teker teker tam öğrenmeleri ve konuyu anlamak için ve sadece sınavda çıkacağı için değil hayatımızın her alanında ihtiyaç duyulan en önemli bilgi olduğunu düşünerek öğrenmelerini sağlamaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kaynak: https://www.odtululeraktifegitim.com/