Teknoloji Tencent'in karı 13 yıl içinde ilk kez düştü

Tencent'in karı 13 yıl içinde ilk kez düştü

16.08.2018 - 13:14 | Son Güncellenme:

Çin teknoloji devi Tencent Holding, ikinci çeyrek net karında % 2 düşüş açıkladı. Düşüş, yaklaşık 13 yıl içinde ilk oldu. Bunun nedeni olarak mobil oyunlardaki yavaş büyüme ve PC oyunlarındaki düşüş gösterildi.

Tencentin karı 13 yıl içinde ilk kez düştü

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Tencent, mobil oyunlardaki yavaş büyüme ve PC oyunlarındaki düşüş nedeniyle ikinci çeyrek net karında yüzde 2'lik düşüş yaşadı. Bunun, 13 yıldaki ilk düşüş olduğu bildirildi.

Çin'in en büyük sosyal medya ve oyun şirketinin 19.67 milyar yuan’lık ortalama değeri, Nisan – Haziran döneminde 17.87 milyar yuan’a (yaklaşık 16 milyar lira) düştü.

Tencent, bunun nedeni olarak "popüler taktik turnuva oyunlarının parasallaştırılmaması ve yeni oyun sürümlerinin zamanlamasını" gösterdi. Tencent’in gişe rekoru kıran oyunu Monster Hunter: World’ün satışları da düşüşün ardından durduruldu.

Ocak ayındaki zirvesinden beri Tencent piyasa değerinden 170 milyar dolar kaybetti. Gelir, son çeyrekte yüzde 30 artarak 73.68 milyar yuan seviyesine yükseldi. Bu, 2015 yılının ikinci çeyreğinden bu yana en yavaş üç aylık gelir büyümesini temsil etti.

Haberin Devamı

PC oyunlarından elde edilen gelir, bir önceki yıla göre yüzde 5 ve çeyreğe göre yüzde 8 düştü. Popüler WeChat uygulaması kullanıcıları adım adım 1,06 milyara ulaştı.