Ege Tenisle hayata bağlandı

Tenisle hayata bağlandı

25.05.2018 - 01:32 | Son Güncellenme:

İki yıl önce yakalandığı lösemiyi spor sevgisiyle yenen Ege Tunçgenç “Beni hayata tenis sporu bağladı. Tüm hastalıkların en büyük ilacı” dedi

Tenisle hayata bağlandı

İki yıl önce lösemi teşhisi konulan 2000 doğumlu Ege Tunçgenç, hastalığın kendisini durdurmasına izin vermedi. İradesi ve yaşama bağlılığını spor sevgisiyle birleştiren Ege, hastalığı yendi. En büyük hayalinin iyi bir eğitim alarak tıp fakültesini kazanmak olduğunu söyleyen genç kız, doktora gittiklerinde ve hastalığını öğrendiklerinde çok üzüldüğünü ancak asla yılmadığını belirtti. “Bu hastalık beni öldüremeyecek” diyerek yaşama dört elle sarılan Ege Tunçgenç’in doktoruna sorduğu ilk şey “Spor yapabilir miyim” oldu. Doktorunun “Kendini yormadan yapabilirsin” cevabına çok mutlu olan Ege, ilik nakli, ameliyat ve tedavi sürecinin ardından kendini iyi hisseder hissetmez yürekten bağlı olduğu tenis kortlarına döndü.

Haberin Devamı

“Sporla iyileştim”

“Tenis oynayarak iyileştim” diyen ve doktoruna da teşekkür eden Ege, “İnanın spor, sağlıklı yaşamın en büyük reçetesi. Nakil oldum. Tenis beni yeniden hayata bağladı. Lösemi hastalığına yakalananlar hiçbir zaman için panik yapmasın. Tedavilerini aksatmasın. Yaşama bağlansın ve spor yapsın. Fırsat buldukça tenis oynuyorum. Bu benim en büyük ilacım. Beni hayata tenis sporu bağladı. Kortlarını bana açan Bostanlıspor Kulübü yönetimine teşekkür ederim” dedi.