Gündem TEOG sınavları ne zaman? (MEB sınav takvimi)

TEOG sınavları ne zaman? (MEB sınav takvimi)

15.11.2016 - 08:22 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sınav takvimini yayınladı. 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen TEOG sınavı için geri sayım başladı. 1. dönem TEOG sınavları 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak.

TEOG sınavları ne zaman (MEB sınav takvimi)

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren TEOG sınavına sayılı günler kala hem öğrenciler hem de aileleri sınav stresi sardı. Liselere giriş için uygulanan Temel eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapmasında gerçekleştirilen merkezi ortak sınavların ilkine iki hafta kaldı. Sonuçları karne notunda da etkili olan TEOG sınavlarının birinci dönem oturumları 23-24 Kasım tarihlerinde yapılacak. Olağanüstü hâller ve özel durumlar dışında, 8’inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava girecektir.

Haberin Devamı

İlk gün öğrenciler, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, ikinci gün de Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil olmak üzere toplam altı temel dersten sınav olacaklar. Sınavda, öğrencilere her dersten çoktan seçmeli, 20 soru sorulacak; 40 dakika süre tanınacak. Değerlendirmede yanlış cevaplar doğruları etkilemeyecek. Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında, kendi okullarında, önceden belirlenen sınıflarda sınava girecekler. Mazeret sınavı ise 17-18 Aralık’ta yapılacak, sonuçlar Ocak 2017’de açıklanacak.

TEOG SINAV TAKVİMİ

TEOG sınavları ne zaman (MEB sınav takvimi)


Sınav öncesi rahatlama egzersizlerinin kaygıyı azaltacağının altını çizen Açı Eğitim Kurumları TEOG Danışmanı Gonca Özaksoy, ailelere önemli tavsiyelerde bulundu. Ailelerin serin kanlı olması gerektiğini belirten Özaksoy, olumsuz konuşmalardan da uzak durulmasının altını çizdi.

Haberin Devamı

Açı Eğitim Kurumları TEOG Danışmanı Gonca Özaksoy ise sınav stresinin aşılmasında ailelere önemli görevler düştüğünün altını çizdi. Özaksoy, “Çocukların stresle başa çıkabilmesinde ailelere büyük bir yük düşüyor. Öncelikle olumsuz yüklü cümlelerden uzak durmalı ve serinkanlı davranmalısınız.Baskıdan kaçının. Çocuğunuzla sınav öncesinde stresini azaltacak olumlu konuşmalar yapın. Hatta sınavdan birkaç saat önce stres yaratacak kişiler ile görüşmesini bile engelleyin. Uyku düzenine dikkat etmesini sağlayın. Uykuyu en çok bozan cep telefonu, bilgisayarlar ve televizyon gibi elektronik cihazlardır. Çocuğunuz uyumadan en az 30 dakika önce elektronik cihazlardan uzaklaştırın ” dedi.

Sınav Öncesi Dışarıda Yemek Yemeyin

Adayların beslenme ve uyku düzeninin bozulmaması gerektiğini de vurgulayan Açı Eğitim Kurumları TEOG Danışmanı Gonca Özaksoy, “Uyku ve beslenme düzeninizde değişiklikler yapmamaya çalışın, sınava geç kalırım korkusuyla her zaman olduğundan daha erken bir saatte uyumayın. Sabah kalkma saatiniz 6:30,7:00’yi geçmemeli. Sınav sabahı genel alışkanlığınız nasılsa öyle bir kahvaltı yapın. Önerilen her besini tüketmeliyim düşüncesi ile alışık olduğunuzdan fazla miktar ve çeşitte besin tüketmeyin ve mümkün olduğunca dışarıda yemek yemeyin’’ dedi.

Haberin Devamı

‘’Kendi Kendinize Konuşun’’

Özaksoy sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Eğer hiç kahvaltı yapma alışkanlığınız yoksa kendinizi biraz zorlayıp şekerli yiyecekler tüketebilirsiniz.Araştırmalar sınav öncesi rahatlama egzersizlerinin kaygıyı azalttığını gösteriyor. Sizlerde sınav haftası boyunca yapacağınız derin nefes alma, kendi kendine konuşma ve gevşeme hareketleri ile kaygınızı azaltabilirsiniz. ‘Bu sadece bir test’, ‘Mükemmel olmak zorunda değilim’ ve ‘Çok çalıştım, elimden geleni yapacağım’ gibi rahatlatıcı ifadeler kullanmalı, pozitif düşünceler içerisinde olmalısınız.’’

TEOG SINAVINDA HANGİ KONULAR ÇIKIYOR?

MEB’in bu yıl için güncellediği TEOG-1 konuları şöyle:
Türkçe:
Sözcükte ve Söz Öbeğinde Anlam
Cümlede Anlam
Parçada Anlam
Eylemsi
Cümlenin Öğeleri
Yazım Kuralları
Noktalama İşaretleri
Yazı Türleri
Matematik:
Çarpanlar ve Katlar
Üslü İfadeler
Köklü İfadeler
Fen Bilimleri:
İnsanda Üreme Büyüme ve Gelişme
Basit Makinalar
T.C. İnkılap Tarihi
ve Atatürkçülük:
Bir Kahraman Doğuyor
Milli Uyanış ve Yurdumuzun İşgaline Tepkiler
Ya İstiklal Ya Ölüm
Din Kültürü ve
Ahlak Bilgisi
Kaza ve Kader
Zekat, Hac ve Kurban İbadeti (İnsanın Paylaşma ve Yardımlaşma İhtiyacı, İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem)
Yabancı Dil (İngilizce)
Friendship
Teen Life
Cooking