İstanbul TEORİK EĞİTİMİN YANINDA UYGULAMA YAPMA FIRSATI

TEORİK EĞİTİMİN YANINDA UYGULAMA YAPMA FIRSATI

01.04.2015 - 15:45 | Son Güncellenme:

.

TEORİK EĞİTİMİN YANINDA UYGULAMA YAPMA FIRSATI

Co-Op programıyla öğrencilerini iş dünyasıyla buluşturan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, İş Yatırım’la yeni bir uygulamaya imza attı. Üniversite içinde İş Yatırım işbirliği çerçevesinde Trade Master Center açıldı.
Merkezde yurtiçi ve uluslararası piyasalardan ekonomik ve finansal enformasyon gerçek zamanlı olarak sağlanacak. Böylelikle öğrenciler finans ve ekonomi derslerini uygulamalı olarak yürütebilecekler. İş yatırım uzmanları hem sistemin öğrenciler tarafından kavranmasına yardımcı olacaklar hem de piyasa bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşacaklar. Merkez aynı zamanda bir finans laboratuvarı işlevi görecek.
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, İİBF öğrencilerinin gerçek iş yaşamıyla henüz öğrenciyken tanışacaklarını belirterek, “Borsayı siminize eden program sayesinde öğrencilerimiz gelişmeyi izleyecek. Genç bir üniversite olmamıza rağmen öğrencilerimize sunduğumuz imkan ve donanımlarla fark oluşturuyoruz” dedi.
İş Yatırım Genel Müdürü Ali Erdal Aral, Amerika ve Kanada’da Trade Master Center uygulamasının yıllardır yapıldığını belirterek, Türkiye’de de birkaç üniversitede bu çalışmaya başladıklarını söyledi. İş Yatırım olarak uygulamaya sosyal sorumluluk olarak baktıklarını belirten Aral, “Teori ve pratiği buluşturduğumuz programın amacı iş ve akademiyi bir araya getirmek. İş Yatırım, yaz tatillerini kendilerini geliştirmek için değerlendiren öğrencilere staj imkanı da sunuyor” diye konuştu.
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, bilgiye ulaşmak için yeni bir yol olan Trade Master Center’in öğrencileri için büyük bir fırsat olacağını söyledi.

Yazarlar