Ekonomi Tepe Savunma’dan akıllı koruma

Tepe Savunma’dan akıllı koruma

19.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de son yıllarda yaşanan terör saldırılarının ardından harekete geçen Tepe Savunma ve Güvenlik, kişisel güvenliğe yönelik uygulama geliştirdi.

Tepe Savunma’dan akıllı koruma

IOS ve Android cihazlara indirilebilecek uygulama kişileri GoogleMaps tabanında pasif modda izleyecek. Güvenlikle ilgili bir sorun yaşayan uygulama sahibi sadece telefonu sallayarak uygulamayı aktif hale getirecek ve cihazın kamerası çalışarak, Tepe Savunma Alarm İzleme Merkezi’ne görüntü sağlayacak. Firma da duruma göre olay yerine polis ve ambulans yönlendirecek. Dünyada tek olacak olan ‘Tepe ile Güvendeyiz’ uygulamasının mağazalarda 9.99 TL’ye satışa sunulacak.

Alarm izleme...

Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Bora Doğualp, şirketin tanıtım toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Doğualp, Tepe’nin sektöründe 12 bin özel güvenliği ve 500 milyon lira cirosuyla ilk sırada yer aldığını ve Türkiye’de toplam 900 bin kişinin özel güvenlik kimliğine sahip olduğunu aktardı. Bu kişilerin 320 bininin aktif olarak görev yaptığını belirten Doğualp, 200 bin kişinin de özel sektörde çalıştığını söyledi.

Kamuya hizmet vermediklerini ifade eden Bora Doğualp, gelecek dönemde faaliyete geçecek Mersin, Yozgat ve Isparta’daki şehir hastanelerinin tüm hizmetlerini vermeye başlayacaklarını bildirdi. Doğualp, Türkiye’de yaşanan terör saldırılarının ardından akıllı cihazlarda kullanılabilecek ‘Tepe ile Güvendeyiz’ uygulamasını geliştirdiklerini söyledi.

Uygulamayı edinen kişiyi GoogleMaps’te pasif olarak izleyeceklerini belirten Doğualp, şöyle konuştu: “Mobil telefonlara yüklenerek kullanabilecek “Tepe ile Güvendeyiz” uygulamasıyla kullanıcılara her an her yerde güvenlik hizmeti vereceğiz. Uygulama ile kullanıcılar saldırı, hırsızlık, fiziksel darp gibi herhangi bir tehlike anında uygulama tarafından önceden belirlenmiş bir hareketin yapılması ile (telefonun sallanması, bir tuşa basılması veya sesli olarak) Tepe Savunma Alarm İzleme Merkezi’ne tehlike sinyali gönderebilecek.

Ekipman büyüyor

Sinyal ile birlikte kullanıcının konum bilgisi, telefon kamerasından alınan görüntü ve ortamdaki sesler alarm izleme merkezi tarafından tespit edilecek veTepe Savunma tarafından tehlikenin türüne göre gelen çağrılardan yola çıkarak, ilgili birimlere ihbar edilmesi sağlanacak.”

Doğualp, terör eylemlerinden olumsuz etkilenen sanayi ve perakende sektöründe tedbir tercihlerinin insandan elektroniğe, kamera sistemlerine kaydığını söyledi.