Ekonomi Tepe ‘USA’ ile konut üretecek

Tepe ‘USA’ ile konut üretecek

10.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tepe İnşaat, Washington’da kurduğu ‘Tepe USA’ şirketiyle Washington, Miami ve Boston’da konut üretmeye hazırlanıyor. Amerika’daki ilk konut projesine 2018’de başlamayı hedefleyen şirket taahhüt işlerine de bakıyor

Tepe ‘USA’ ile konut üretecek

Amerika’da ‘Tepe USA’ şirketini kurarak, bölgedeki yatırım fırsatlarını yakın takibe alan Tepe İnşaat, Miami, Washington ve Boston’da çalışmalarını yoğunlaştırdı. 2018 yılının bölgede bir konut projesi için başlangıç olabileceğini belirten Tepe İnşaat Genel Müdürü Atila Kemal Oğuz, burada taahhüt işleri de yapma hedefinde olduklarını söyledi. Oğuz, “Yatırımlarımızı ve pazarlarımızı çeşitlendirmeye karar verdik. İngiltere, Kanada ve ABD’yi inceledik. Sonuç olarak ABD’de karar kıldık. Somut adımları kısa sürede atacağız. Orada şirketi kurma amacımız ise tamamen bölgeye göre çalışmak” dedi.

Haberin Devamı

Dönüşüme odaklandı

Özkaynak sıralamasında Türkiye’nin en büyük 50. şirketi olan Tepe İnşaat, yurt içi ve yurt dışında çalışmalarına devam ederken, ilerleyen süreçte kentsel dönüşüm çalışmalarına odaklanacak. Bu konuda ilk çalışmayı Beşiktaş ve Kadıköy Fikirtepe’de yaptıklarını belirten Oğuz, kentsel dönüşümde ciddi sıkıntılar olduğunu, kanuni altyapının daha iyi düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

Mevcut ve gelecek dönem projelerini anlatan Oğuz, şu bilgileri verdi:

“Çekmeköy-Ömerli’deki Tepe Aura projesi devam ediyor. Burada butik 98 konutluk, villa tadında bahçeli konutlar yapıyoruz. Küçük bir mahalle oluşturuyoruz. Projede yer alan 160 yıllık bir meşe ağacına zarar vermemek adına tüm altyapıyı ona göre ayarladık. Projeye toplam 100 milyon lira yatırım yapacağız. Ön satışlarına başladık. Ankara’da de yeni bir projeye başlıyoruz. Etlik’te Ovakent bölgesinde mevcut 30 dönüm arsamızda bölgede ilk olacak sosyal tesisleriyle güzel bir site hayatını başlatacağız. İsmi ise Tepe Steps olacak. 200 milyon lira yatırım hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

2017’nin ilk yarısında Ankara’da Mesa Mesken ile Park Mozaik projesinde ilk etabı teslim ettikleri bilgisini veren Oğuz, yükleniciliğini üstlendikleri Kartal’daki And Pastel ve Türkmenistan’daki Cam Fabrikası inşaatlarına devam ettiklerini söyledi. Oğuz, “Anahtar teslimi olarak üstlendiğimiz Tükrmenistan Cam ve Cam Ürünleri Fabrikası’nda iş hacmi 527 milyon dolara ulaştı. Planlanan tarihten 3 ay öncesinde tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

5 yılda 2.1 milyar TL yatırım

Tepe İnşaat olarak yakın dönem içerisinde gerçekleştirilecek projelerle birlikte 5 yılda 2.1 milyar liralık yatırım hedefinde olduklarını vurgulayan Atila Kemal Oğuz, “Yatırım planlarımızı 5 yıllık süreçlere göre yapıyoruz. Bunu hayata geçirirken ayrıca bir çeşitlendirmeye de gideceğiz. Endüstriyel, sanayi tesisleri özelinde de çalışmaları yoğunlaştıracağız. Dünyada taahhüt işlerimiz zaten özellikle endüstriyel tesisler başta olmak üzere gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

Oğuz, “Gayrimenkulde tasarımcı, uzman, nihai müşterileri ve özellikle ev hanımları ile çocuklardan aldığımız geri bildirimlerle daha iyi konutlar üretmek için çalışıyoruz” dedi.