Eskişehir Tepebaşı Konsere Doymuyor

Tepebaşı Konsere Doymuyor

18.09.2017 - 12:53 | Son Güncellenme:

.

Tepebaşı Konsere Doymuyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen ‘Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’ kapsamında tamamen ücretsiz olarak düzenlenen konserler hız kesmeden devam ediyor.
Eti Eski Fabrika alanında gerçekleştirilen konser programlarında Eskişehirli müzikseverler ile buluşan isim bu kez Mesut Girgin oldu. Etkinliğe Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve Belediye Meclis Üyesi Yaşar Tepekaya’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Alanı dolduran Tepebaşı sakinlerini seslendirdiği şarkılar ile coşturan Girgin, düzenlenen sempozyumdan ötürü Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a teşekkür ederek, “Başkanımız Ahmet Ataç’ın yaktığı pişmiş toprak ateşi, Eskişehir’i aydınlatmaya devam ediyor. Başkanımız sayesinde Eskişehir’imiz, sanata verdiği değer ile dünyada adından söz ettiriyor. Diliyorum seneler boyunca Pişmiş Toprak Sempozyumu’na ev sahipliği yapmaya devam ederiz” şeklinde konuştu.

Konserde evlilik süprizi yaşandı
Öte yandan Başkan Ataç’ın “Seçkinlerin değil, halkın sempozyumu” sözleri ile bahsettiği Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, vatandaşlar ile sanatı iç içe getirmeye devam ediyor. Mesut Girgin’in konser programı devam ederken, Yasin Tübençokrak isimli vatandaş, Raziye Gence ile birlikte sahneye çıktı. Tübençokrak bu esnada diz çökerek, Gence’ye evlilik teklifinde bulundu. Sürpriz teklif sonrasında kısa süreli bir şok yaşayan Gence, mikrofonu alarak yüksek sesle “Evet” diyerek teklifi kabul etti. Alanı dolduran vatandaşların alkışları eşliğinde sahnede dans eden çiftin mutlulukları gözlerinden okundu.

Başkan Ataç çiftetelli oynadı
Eğlenceli anların da yaşandığı konser esnasında down sendromlu Seçil Yıldırım Başkan Ataç ile birlikte çiftetelli oynamak istedi. Seçil Yıldırım’ı geri çevirmeyerek çiftetelli oynayan Başkan Ataç’a, konsere katılan Eskişehirliler de eşlik etti. Konser, geceye katılan vatandaşların hep birlikte İzmir Marşı’nı okuması ile sona erdi.
Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında tamemen ücretsiz olarak düzenlenen konser programları, 19 Eylül Salı günü saat 20.30’da Derya İnanç ile devam edecek.