Gündem Terör bitecek başka çaresi yok

Terör bitecek başka çaresi yok

08.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile terör operasyonunun sürdüğü Şırnak’taki askeri birlikleri ziyaret etti.

Terör bitecek başka çaresi yok

Şırnak Havaalanı’na gelen Akar ve beraberindekileri, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar karşıladı. Askeri helikopterle kent merkezindeki Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’na geçen Orgeneral Akar, operasyonun yönetildiği kriz merkezini ziyaret etti. Operasyonla ilgili 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan’dan bilgi alan Orgeneral Akar, tüm kuvvetlerin belirli program dahilinde operasyonu büyük kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi.

Akar “Vatan topraklarının bütünlük ve güvenliğinin teminatı Türk Silahlı Kuvvetleri, terörün her türlüsü ile kararlılıkla mücadeleye devam ediyor. Terörün kökünün tamamen kazınması, ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden unsurların tamamen gündemden çıkması en samimi dileğimiz” dedi. Şırnak ve Nusaybin’de operasyonların sürdüğünü belirten Akar “Teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilene kadar bu mücadele devam edecek. Bunun başka çaresi yok, bu terör bitecek” diye konuştu. Akar ve beraberindekiler, daha sonra Silopi ve Cizre’yi ziyaret etti.