Gündem Terör estirenler mesajları alsın

Terör estirenler mesajları alsın

19.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özgecan’ın ailesinin olaylar karşısında gösterdiği tavrı öven Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Verdikleri mesajlar tüm insanlık için çok çok duyarlı mesajlardı. Sokaklara çıkıp da Özgecan’ımızı istismar edenler, önce kendilerine bir baksınlar” dedi...

Terör estirenler mesajları alsın

Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan’ın ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “beyaz başörtü” mesajlı siyah başörtüsü gönderdi. Erdoğan’a, dün bir kutu içerisinde matemlerinin simgesi olarak siyah bir başörtüsü de yollayan anne Aslan, “Adalet yerini bulduğunda bu siyah başörtüsünün rengi de beyaza dönüşecek” mesajı gönderdi. Aslan ailesinin başörtü mesajını dün aldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “İnşallah o mesaj beyaz başörtüleriyle devam eder” dedi.
Erdoğan, AFAD’ın lojistik merkezlerinin toplu açılış töreni için ATO Congresium’a girerken bir sürpriz ile karşılaştı.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre bir aracı, törene gelişinde, Aslan ailesinin mesajını Erdoğan’a iletti. Kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Erdoğan’a teşekkür eden anne Songül Aslan, telefonla görüştükleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’da tam bir baba sıcaklığını duyumsadıklarını ve çok duygulandıklarını belirtti. Erdoğan’a, bir kutu içerisinde matemlerinin simgesi olarak siyah bir başörtüsü de yollayan anne, “Olayın faillerinin en ağır biçimde cezalandırılacaklarından eminiz. Adalet yerini bulduğunda bu siyah başörtüsünün rengi de beyaza dönüşecek. İnşallah o vakit, beyaz başörtümüzle sizleri bizzat ziyaret edeceğiz” mesajını gönderdi.
Erdoğan, siyah başörtüsünü aldığını dün AFAD’ın açılışında açıkladı. Ailenin tavrını öven Erdoğan, “Ailesine tekrar sabırlar diliyorum ve bugün (dün) gönderdikleri o siyah başörtülerini de aldım, bunun mesajını da vermek istiyorum. İnşallah o mesaj beyaz başörtüleriyle devam eder” dedi.

‘Failin bulunması yeterli değil’
Olayın hemen ardından jandarma ve polisin seferber olduğunu, Özgecan’ın failinin anında bulunduğunu ancak bunun da yeterli olmadığını belirten Erdoğan, “Şimdi yargı burada üzerine düşen görevi yapacak, yapması gerekir” dedi.
Annenin ve babanın olaylar karşısında takındıkları tavrı duyguyla ve hayranlıkla izlediğini belirten Erdoğan, muhalefeti de şöyle eleştirdi:
“Verdikleri mesajlar sadece milletimize değil tüm insanlık için çok çok duyarlı mesajlardı. Temenni ederim ki terör estirenler de bundan nasibini alır. Sokaklara çıkıp da Özgecan’ımızı istismar edenler, önce kendilerine bir baksınlar. Mehmet Bey’in ve eşinin verdiği mesajlardan onlar da nasibini alsınlar. Terör estirerek savunmasız insanları öldürmenin ne denli bu ülkede bir felaket, bir cinayet olduğunu anlasınlar.”
Erdoğan, ABD’de öldürülen üç Müslüman genci ve sonrasında ABD Başkanı Obama’ya, “nerdesin başkan?” söylemini hatırlatarak, “Ses çıkmadı. Ses çıkmayınca biz de sessiz kalamazdık. Üç saat sonra ses çıktı. Vaka bu” diye konuştu.

AB’ye ‘para’ eleştirisi
Suriye’den ve Irak’tan gelen 2 milyon kişiye kucak açtıklarını belirten Erdoğan, “Harcadığımız kaynak yaklaşık 5,5 milyar doları buldu. Bunun 256 milyon dolar gibi çok cüzi bir kısmı dışarıdan geldi. Şu anda Avrupa’da yaşayan Suriyeli mülteci sayısı ne biliyor musunuz? 130 bin. Burada 2 milyon, Avrupa’nın tamamında 130 bin. Paradan bahset, paradan. Hiç paradan bahsetmiyorsun, ‘Bizden de bu kadar destek olsun’ demiyorsun” dedi.

Haberin Devamı

Bebeğin gazını çıkardı

Erdoğan, konuşmasının ardından AFAD kamplarında doğan Türkiye Gali, Afad Burcu Abdülaziz, üçüzler Recep, Tayyip ve Erdoğan Yasin, Türkiye Kasım, Recep Tayyip Erdoğan, Emine Erdoğan Gazel ile Tayyip Erdoğan Gazel kardeşler, Recep Tayyip Erdoğan Handevi, Afad Cuma ve Afad Cilo isimli çocukları kucağına alarak sevdi ve birer altın hediye etti. Bazı çocuklara su içiren Erdoğan bir bebeğin de gazını çıkardı.

Yazarlar