Gündem Terör örgütünün eleman temin hücresine baskın: 11 gözaltı

Terör örgütünün eleman temin hücresine baskın: 11 gözaltı

31.07.2017 - 17:05 | Son Güncellenme:

İstanbul TEM Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları alan çalışmalarında Okmeydanı da bulunan ve terör örgütü DHKPC tarafından eleman temin merkezi olarak kullanilan ve örgüt tarafından Gençlik Federasyonu olarak adlandirilan bina ile Berkin Abatay Spor Salonuna operasyon düzenledi.

Terör örgütünün eleman temin hücresine baskın: 11 gözaltı

Bu sabah saat 11.00 sıralarında helikopter ve itfaiye ekiplerinin desteğinde düzenlen eş zamanlı baskınlarda spor salonu olarak kullanilan adrese kapılarını kurarak giren ekipler, daha oncede onlarca kez basılan sözde Gençlik Merkezi binasına itfaiye yardımıyla pencerelerden girdi.

Haberin Devamı

Daha önceki operasyonlarda olduğu gibi çelik kapılarla örülen binaya kapılardan giremeyince itfaiye merdiveniyle pencerelerden giren polis bina içerisinde saklanan örgüt üyelerini gözaltına alırken, yaptığı aramalarda ise örgütsel doküman ve digital veriler ile örgüt yazışmalarının bulunduğu bir arşiv ele geçirdi.

Örgüt tarafından eleman yetiştirme merkezine dönüştürülen Berlin Abatay spor salonunda da yaptığı aramalarda örgütsel doküman ve digital verilerle örgüt üyelerini gözaltına alan TEM ekipleri her iki baskında toplam 11 örgüt uyesini gözaltına alıp emniyete götürdü.

Örgütsel faaliyetler kapsamında gözaltına alınan 11 şahısın, sizde örgüte kazandırmaya çalıştığı gençlerin aileleri tarafından da çocuklarını alıkoymakla suçlandıkları öğrenildi. Soruşturmayı devam ettiren TEM polisinin şikayetçi ailelerin şikayetleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı