Gündem Terör temizliği

Terör temizliği

28.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’de Dağ ve Komando Tugayı komandoları, Foça’dan gelen özel eğitimli Amfibi Deniz Piyadeleri’nin de katıldığı operasyonlarla 21 Ekim’den beri 52 teröristi etkisiz hale getirdi...

Terör temizliği

Terörle mücadele için özel olarak eğitilen komandolar aralıksız sürdürdükleri operasyonlarla teröristleri etkisiz hale getiriyor. Teröristlerin korkulu rüyası haline gelen Hakkari’de Dağ ve Komando Tugayı’nın komandoları, İzmir Foça’dan gelen özel eğitimli Amfibi Deniz Piyadeleri’nin de katıldığı operasyonlarla 21 Ekim’den bu yana 52 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Gece gündüz devam

Her türlü hava koşulunda örgüte yönelik şok operasyonlar yapan Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’ndaki komandolar, yine Türkiye’nin en gözde birliklerinden olan ve İzmir Foça’dan gelen Amfibi deniz piyadeleriyle birlikte operasyonlar yürütüyor. Temizlenen bölgelerde PKK alan hakimiyetini kaybederken, hakim bölgelere Mehmetçik üs bölgesi kuruyor. En küçük bir hareketlilikte komandolar, havadan ve karadan 30 dakikada olay yerine müdahale edebiliyor.

Terör temizliği

Hakkari bölgesinde terörün belini kırarak dağların hakimi olan Dağ ve Komando Tugayı birlikleri Yüksekova, Çukurca ve Irak sınırını belirleyen Hisar Dağı’nda da operasyon yaptı. 21 Ekim’de Hisar Dağı’nda 52 PKK’lı etkisiz hale getirilirken, Piyade Yüzbaşı Özgür Çevik, keskin nişancı terörist tarafından şehit edildi. Hisar Dağı’nın temizlenmesinin ardından Şehit Piyade Yüzbaşı Özgür Çevik üs bölgesi kuruldu. Kurulduktan sonra doçka ve uzun namlulu silahlarla saldırıya uğrayan üs bölgesinde 1’i Amfibi Deniz Piyadesi olmak üzere 8 şehit verildi. Komandolar tarafından temizlenen Hisar Dağı’nda 2 bin rakımlı noktaya kurulan üs bölgesi ile teröristlerin hareket alanı da kapatıldı. Üs bölgesi Türkiye ile Irak’ın sınırını belirleyen 68 numaralı sınır taşının yanına kuruldu.