Gündem Terör uzmanı paylaştı! İşte IŞİD'in keskin nişancı çocukları...

Terör uzmanı paylaştı! İşte IŞİD'in keskin nişancı çocukları...

12.10.2016 - 21:48 | Son Güncellenme:

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar,  terör örgütü IŞİD'in keskin nişancı olarak  kullandığı çocukların fotoğraflarını paylaştı. Ağar'a göre IŞİD kadın ve çocukları parmak hassasiyeti yüzünden keskin nişancı yapıyor.

Terör uzmanı paylaştı İşte IŞİDin keskin nişancı çocukları...

Emekli Özel Harp Subayı Terör ve Güvenlik Uzman Abdullah Ağar, dört fotoğrafı paylaşıp, bu karelerdekilerin ÖSO'nun ele geçirdiği IŞİD'lı çocuk militanlar olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı

Fotoğraflarla birlikte bir de metin yazarak sosyal medya hesabından paylaşan Ağar, şu ifadeleri kullandı:

"Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında ÖSO güçleri güneye doğru ilerliyor. Zor bir harekat. Ortalık mayından, bubi-tuzak, patlayıcıdan geçilmiyor. Sahadaki kaynaklar, ÖSO’nun bu zor ilerleyiş sırasında pek çok ağır çatışmaya girdiğini, karşı saldırılara maruz kaldığını, pusu ve baskınlar verdiğini, bombalı araç ve intihar saldırılarına uğradığını ifade ediyor. Bununla birlikte ÖSO’nun TSK desteğinde ilerleyişine devam ettiği, yaşanan bu çatışmalarda bir kısım IŞİD (DAAŞ-İLTO) teröristini de canlı olarak ele geçirdikleri haber veriliyor.

Yalnız bunlar 3’ü çocuk! Yani IŞİD’in çocuk savaşçıları. Bir ve ikinci fotoğraflarda görülen 8 Ekim’de Rail köyünde ele geçirilmiş. Üçüncü fotoğrafta görülen 6 Ekim’de Ziyadiye köyünde. Dördüncü fotoğrafta gözüken ise 5 Ekim’de Türkmenbarih köyünde yakalanmış.

Haberin Devamı

Özellikle Türkmenbarih köyünde ele geçirilen DAAŞ’lı çocuk savaşçının ÖSO’ya zor anlar yaşattığı ifade ediliyor. DAAŞ’lı çocuk savaşçı elindeki keskin nişancı tüfeğiyle, çatışma bölgesinin gerisindeki hakim çatılardan ÖSO’yu etkili bir şekilde ateş altına almış. Oldukça isabetli atışlarla zor anlar yaşatmış.

Sonra oyun bitmiş. En nihayet IŞİD’li çocuk savaşçıyı canlı olarak ele geçirmişler. Şimdi siz lütfen, ölümle oyun oynayan bu çocukların gözlerine bakın. Önce birer çocuk olduklarını, gerçekten görün. Sonra da gözlerindeki korkuyu."

Ağar IŞİD'ın çocuk ve genç kızları, parmak hassasiyetleri yetişkin erkeklere göre çok daha yüksek olduğu için tercih ettiğini belirtiyor.