Gündem Teröristi kaçıran tamirci tutuklandı

Teröristi kaçıran tamirci tutuklandı

15.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana’da geçen yıl kasım ayında PKK’lı kadın teröristin düzenlediği ve 2 sivilin şehit olduğu bombalı saldırıdan sonra bombacı teröristi Suriye’ye kaçıran oto tamircisi tutuklandı

Teröristi kaçıran  tamirci tutuklandı

Adana Valiliği’ne 24 Kasım 2016’da PKK’lı terörist tarafından düzenlenen ve iki sivilin şehit olduğu, 33 kişinin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili süren soruşturmada bombacı kadın teröristin kimliği belirlendi. Saldırıyı organize ettiği öne sürülen oto tamircisi M.E.V. (30) tutuklandı.

Haberin Devamı

İfadesinde, PKK’lı olan kardeşini aramak için yurt dışındaki örgüt kamplarına gittiğinde bombacı Ç.K. ile tanıştığını iddia eden zanlı, saldırı öncesi teröristlerin kendisine ulaşarak “Seni kardeşine götüreceğiz” dediklerini iddia etti.

‘Yoksa bombayı patlatırım’

Bu nedenle örgüt üyelerinin bombacıyı hastaneye götürme talebini kabul ettiğini olay günü de bombacı kadının aracıyla kendini takip ettiğini anlattı. Saldırı anına kadar kafeteryada olduğunu iddia eden M.E.V. patlama sesinin hastaneye kadar geldiğini ve tedirgin olup aracına gittiğin ve içinde 20 dakika oturduğunu söyledi. Daha sonra teröristin yanına geldiğini söyleyen zanlı, bombacının çantasından bir bomba çıkarıp, patlatmaya hazır hale getirerek “önüne kim çıkarsa çıksın durma, gerekirse ez. Yoksa bombayı patlatırım. Ben de sen de havaya uçarız’ dediğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Zanlı, kadın teröristin tarifi üzerine kendisini bir portakal bahçesine götürdüğünü, burada da bombacıyla kendisini tanıştıran “Halo” lakaplı E.Ç. ile buluştuklarını, başka bir araca binip köy yollarından Nusaybin’e gittiklerini ve burada başka terörsitlerle buluştuklarını anlattı.

‘15 gün sonra kaçtım’

Kaçakçıların gelip kendilerini sınırdan geçirip Suriye’de bir köye götürdüğünü iddia eden M.E.V. “15 gün sonra ailemi merak edip kaçtım. Kaçakçılara 200 TL verdim beni Kızıltepe yakınlarına getirdiler. Adana’ya gelirken yol aramasında arama kararım olduğu için yakalandım” dedi.