Gündem Son dakika: Saldırıyla ilgili çarpıcı detay! Bombacı, askerden böyle kurtuldu...

Son dakika: Saldırıyla ilgili çarpıcı detay! Bombacı, askerden böyle kurtuldu...

19.12.2016 - 11:08 | Son Güncellenme:

Kayseri’de komandolara pusu kuran teröristlerin 3 hafta keşif yaptıkları ortaya çıktı.İstihbarat kaynaklarına göre katliamda hendek terörü sürecinde piknikçi görüntüsüyle kırsala gömülen bombalar kullanıldı.Teröristin nöbetçilerden yakınını beklediğini söyleyerek kurtulduğu da ortaya çıktı.

Son dakika: Saldırıyla ilgili çarpıcı detay Bombacı, askerden böyle kurtuldu...

Kayseri 1. Komando Tugayı’nda mavi bereli olarak adlandırılan askerleri çarşı izinlerine çıkarken bindikleri otobüste hedef alan teröristlerin, en az 3 hafta boyunca birliği izlemeye aldığı öğrenildi. Güvenlik önlemleri kapsamında birlikteki komandoların her hafta farklı saatlerde çarşı iznine çıkarıldıkları belirtildi. Karar gazetesinden Hilal Öztürk'ün haberine göre askerler çarşı iznine önceki haftaya göre bir saat erken ya da geç gönderiliyordu.Teröristlerin bu durumu fark etmesi için en az 3 hafta askerlerin çıkışlarını takip ettikleri ve bindikleri otobüsün güzergahını izledikleri kaydedildi. Teröristlerin alçak saldırıyı askerlerin çıkış saatine denk getirebilmek için şehirdeki işbirlikçilerini kullandıkları değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

İKİZ PLAKA

Ayrıca Kayseri saldırısında da Ankara Merasim Sokak’ta olduğu gibi bombalı araçta ikiz plaka kullanıldığı ortaya çıktı. Teröristler bombalı araçlara taktıkları sahte plakalarla Emniyetin Plaka Tanıma Sistemi’ne takılmıyor. Teröristler piknikçi görüntüsünde kırsal alanlarda toprağa gömdükleri patlayıcılarları, kiralık veya sahte plakalı araçlara yerleştirip saldırılarda kullandı. Yine Merasim Sokak saldırısı ile bir diğer benzerlik ise bombalı aracın hareket halindeyken patlatılması. Hedef aldıkları aracın yanına sıfır mesafede olan teröristler, kırmızı ışık ya da trafik sıkışmasını fırsat bilerek yüzlerce kiloluk bombayı patlatıyor.

te yandan Hendek terörü sürecinde şehirlere taşınan bomba malzemeleri Beşiktaş ve Kayseri’de kullanıldı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin, PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın talimatıyla harekete geçtiği belirtildi. Karayılan, TSK’nın kış yapılanmasına izin vermemesi nedeniyle ‘Bulduğunuz her fırsatı kullanın, en az zaiyatla en fazla ses getirecek hasar verecek eylem yapın’ talimatı vermişti. Kanlı örgütün katliamı özendirmek için “Ölümsüzler Taburu” adını verdiği teröristler arasında Merasim Sokak ve Güvenpark saldırılarını gerçekleştiren hainler de var. Terörist oluşumun Suriye’deki YPG ile bağlantılı olduğu belirtiliyor. Suriye’de YPG kontrolündeki bölgede eğitim alan teröristler, TSK’nın Kuzey Irak’taki hava hakimiyeti ve bombardımanları nedeniyle insan ve mühimmat desteği sağlayamadığı bildiriliyor. Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan 15 şüpheli arasında askerleri taşıyan otobüsün şoförü H.E.'nin de bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

TERÖRİST, OTOBÜSÜN SAATİNİ SORMUŞ

NTV’nin haberine göre de otobüsü kullanan şoförün şüpheli olarak ifadesine başvuruldu. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin ise otobüs yola çıkmadan önce komando tugayının önünde beklediği belirtildi. Nöbetçilerin, aracı fark edip yanına gittiği, teröristin bir yakınını beklediğini söyleyerek otobüsün saat kaçta hareket edeceğini sorduğu öğrenildi.